Reissom & zakgeld 

De vanafprijzen en reisdata in onze brochure zijn vastgesteld op basis van gegevens die bij ons bekend waren in november 2016. Door het jaar heen kunnen de verkoopprijzen van onze reizen echter veranderen. Natuurlijk proberen we dit ongemak voor onze reizigers tot een minimum te beperken. Soms ontkomen we er echter niet aan een verhoging door te belasten. Daarom is het goed om te weten dat je op onze website de meest actuele prijzen vindt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Voor elke reis staat de vanafprijs vermeld onder het tabblad 'Reisdata en prijzen'. Hier vind je ook welke diensten wel en niet zijn inbegrepen.

Het zakgeld is een door Koning Aap geadviseerd minimumbedrag voor niet inbegrepen maaltijden, drankjes, entreegelden, excursies, lokale gidsen, ter plaatse te betalen vertrekbelastingen of visa en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Reisvoorwaarden

Koning Aap maakt deel uit van Adventure Specialists B.V. en is onder nummer 4231 aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze Reisvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR brochure, welke je hier kunt inzien. Deze brochure bevat tevens de ANVR Boekingsvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie.

Afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden

Vanwege de avontuurlijke aard van de reizen en de specifieke problemen bij een aantal reisbestemmingen, hanteert Koning Aap in overleg met de ANVR annuleringsvoorwaarden die afwijken van de in de ANVR-brochure vermelde reisvoorwaarden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd: 
    a) tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250,- per persoon 
    b) van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom* 
    c) bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom* 
    d) bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom*.

Tevens dien je 25% van de reissom* aan te betalen. Het restant moet zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

*De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten, eventuele luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds, eventuele wijzigingskosten. Deze bedragen worden gedekt door een annuleringsverzekering (mits je uiteraard een geldige reden hebt om te annuleren).

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.