Colombia is een must!

5 x waarom NÚ het moment is om naar Colombia te gaan!

Dit is eigenlijk heel simpel, dit veelzijdige kleurrijke land heeft alles wat je je bij een bestemming in Zuid Amerika voorstelt EN meer. Denk aan prachtige landschappen, besneeuwde toppen in de Andes, koloniale dorpjes, swingende muziek, lieve bevolking, heerlijk eten en prachtige stranden. Dit nog relatief onontdekte land (wat in een raptempo aan het veranderen is, steeds meer reizigers weten dit pareltje te vinden) is een perfecte keuze voor je volgende reis. Maar wat zijn nou echt de must see's van Colombia, waar te beginnen want het land is zo groot! Daarom een top 5 van de mooiste plekken in Colombia die je echt gezien moet hebben!

1 - Tayrona Nationaal Park

Tayrona Nationaal Park ligt aan de Caribische kust, vlakbij het gezellige plaatsje Santa Marta. Het park zelf heeft schitterende witte stranden, rotsen en palmbomen. Het is een flinke wandeling, maar als je dan uiteindelijk aankomt bij Cabo San Juan…. Wat een tropisch uitzicht!

2 - Salento & Valle Cocora

Salento staat op UNESCO Werelderfgoedlijst en is een prachtig kleurrijk toeristisch dorpje. Een typisch gerecht van Salento is de 'trucha con patacón' (forel met gefrituurde bakbanaan), echt een aanrader als je van vis houdt! Valle de Cocora ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Salento en is een vallei met de hoogste palmbomen ter wereld. Je kan hier mooie wandelingen maken omgeven door gigantische palmen middenin het nevelwoud.

3 - Weekmarkt Silvia

Guambiano-indianen (in prachtige klederdracht) komen van heinde en verre samen op de lokale weekmarkt om hun gewassen te verkopen. Het is een drukke samenkomst en echt nog heel ‘lokaal’, erg leuk om hier op je gemak rond te lopen.

4 - Tatacoa

In deze woestijn vind je bijzondere rotsformaties in de meest uitlopende rode en grijze tinten. Het doet bijna denken aan een maanlandschap, het heeft wel iets mysterieus.

5 - Cartagena

Cartagena is gelegen aan de Caribische zee en is een van de mooiste steden Colombia! Kleurrijke stegen en straatjes, leuke restaurants en terrasjes, heerlijk om hier door de stad te dwalen en te genieten van de Colombiaanse gastvrijheid.

Niet langer twijfelen, bezoek Colombia NU!

Hier vind je alle Colombia reizen