RB van de maand november

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring en ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Nancy Joliet

Wie ben je?
Ik ben Nancy Joliet, 42 jaar, en woon in een appartementje dichtbij Gent. Werk sinds april 2010 fulltime voor Koning Aap. Als kind wou ik al zoveel mogelijk van de wereld zien…Die passie had ik helemaal niet van mijn ouders want zij hadden een hekel aan reizen! De Belgische kust vonden zij al ver genoeg ;-), dus alle vakanties werden aan zee doorgebracht.

Tot ik op de middelbare school terechtkwam, die elk jaar een tentenkamp in de Gorges du Tarn, Frankrijk, organiseerde. Een uitwisselingsproject met de toenmalige USSR bracht me, in 1988, naar Moskou, ‘Leningrad’ en Riga …echte cultuurschok in die tijd! Die zomer treinde ik ook 2 maanden door Europa met vrienden. Vanaf toen had ik de reismicrobe echt te pakken…Dus voor ik verder studeerde, wou ik een sabbatjaar inlassen…en vermits ik in die tijd helemaal weg was van de USA, werd ik er au-pair…Eerst in New Hampshire, erna in ‘sunny California’…Had er ‘the time of my life’!

Eens ik van die vrijheid geproefd had, had ik niet veel zin meer in verdere studies... Na een extra jaartje ‘Toerisme’, vele reizen en diverse jobs in de horeca, op campings, bij North Sea Ferries en zelfs als hulpje bij theaterproducties, solliciteerde ik bij Neckermann. Sprak ondertussen vlot Frans, Engels, Duits en een beetje Spaans, en had aardig wat landen bezocht, dus kon er direct aan de slag. Ik heb voor hen, met veel plezier, in Spanje, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Cyprus, Griekenland, Florida en Madeira gewerkt. Na die periode keerde ik terug naar België, waar ik een tijd compleet ander werk gedaan heb. Maar het reisvirus liet me niet los… Net voor mijn 40ste verjaardag tekende ik mijn contract bij Koning Aap, waarvoor ik ondertussen al reizen in Marokko, Jordanië, India, Nepal, China en Tibet begeleid heb.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Ik reis heel graag door het gastvrije Marokko, maar Nepal heeft mijn hart gestolen! Geen enkel land ter wereld kent zo een variëteit aan landschappen op zo een korte afstand. Het schitterende nationale park Chitwan, gelegen in de tropische laagvlakte van de Terai en de hoogste bergen op Aarde liggen op nauwelijks 200 km van elkaar! Tel daarbij op de vriendelijke bevolking, de 3 indrukwekkende Durbar-Squares met hun magnifieke paleizen, de tempels van Swayambhunath en Pashupatinath … en je hebt een aantrekkelijk reisdoel met een unieke mix van natuur, cultuur en religie! Nog mooier in combinatie met het kleurrijke Noord-India, de tours die ik vaak begeleid.

Wat is de plek die in dit specifieke land de meeste indruk op je gemaakt heeft?
Teveel om op te noemen… het schilderachtig gelegen Pokhara met het Annapurna-massief op de achtergrond, de zonsopkomst bij Sarangkot, de wandelingen in de Kathmandu-vallei, de nauwe straatjes van het authentieke Bhaktapur…maar vooral de boeddhistische stoepa van Bodhnath vind ik heel indrukwekkend.

Wat was/is je leukste ervaring tijdens de reizen die je begeleid hebt?
Ondertussen heb ik al zoveel unieke dingen meegemaakt…Mijn groepen vinden het altijd heel bijzonder als ik ze meeneem naar de ‘Little Stars School’ in Varanasi (Noord-India), een schooltje voor kansarme kinderen, meestal meisjes, omdat zij het toch wel heel zwaar hebben in India. De directrice, Asha, is ondertussen een goede vriendin geworden en vindt het altijd heel leuk als we op bezoek komen…en de kinderen laten natuurlijk ook altijd vol trots hun klaslokalen en uniformen zien.

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
Dat was de 29-daagse reis China-Tibet-Nepal. Een avontuurlijke tocht overland vanuit Beijing, met de Himalaya Express, naar het “Dak van de Wereld”. Mooie reis die je langs grote Chinese steden en de graslanden en onmetelijke vlaktes van Tibet naar het sfeervolle Kathmandu brengt.

Ik ben ook net terug van een groepsreis, met Koning Aap natuurlijk ;-) naar de Baltische Staten…Een nog onbekende, maar echt heel mooie bestemming, die me totaal verrast heeft! Die landen, die inmiddels tot de EU behoren, hebben echt alle ingrediënten voor een ideale vakantie: veel bossen en meren, nationale parken, strand en duinen, sprookjesachtige steden met een rijk middeleeuws verleden, imposante kerken, prachtige architectuur en Art Nouveau, lekkere keuken, goede hotels en economische prijzen …Top!!!

Waarheen gaat je volgende reis?
Ik vertrek snel weer naar Delhi voor twee India-Nepal tours…en tijdens de feestperiode ga ik heerlijk overnachten in voormalige Maharadja-paleizen, want dan begeleid ik de 16-daagse tour door het exotische Rajasthan. Kijk er al naar uit.

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
De unieke formule, waarbij je de keuze hebt om zelf op ontdekking te gaan of mee op excursie, of gewoon lekker te luieren. We reizen ook in geen al te grote groepen en hebben een uitgebreid aanbod, zowel voor reizigers die maar 16 dagen of juist wel 29 dagen vrij kunnen nemen, eens een festival willen meemaken of samen met hun kids op avontuur willen.

Andere grote meerwaarde, voor zowel klant als reisbegeleiders, is de back-up van onze enthousiaste kantoormedewerkers en lokale agenten, die steeds hun best doen om alle reizen zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Kortom, bij Koning Aap ben je in goede handen!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.