Reisbegeleider van de maand mei 2014

Reisbegeleider van de maand mei 2014

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Suzan Kranen

Wie ben je?
Hoi, mijn naam is Suzan Kranen. Ik ben 41 jaar en werk sinds 2008 met erg veel plezier als reisbegeleidster in Marokko. Ik ben geboren in Venlo, heb in Sittard grafische vormgeving gestudeerd en ben daar als het ware blijven 'plakken', want ik woon er nog steeds. Van grafisch werk werd ik niet gelukkig, en na nogal wat omzwervingen kon ik tot mijn grote genoegen bij Koning Aap terecht!

Wat is je favoriete reisbestemming?
Mijn favoriete reisbestemmingen (tot nu toe) zijn Marokko en India. Misschien gek, maar ik vind dat deze twee landen veel overeenkomsten hebben. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld: de temperamentvolle bevolking, de kleuren en geuren, de chaos, de creativiteit die men heeft om van niets iets te maken.

Van deze twee bestemmingen ken ik Marokko het beste omdat ik er al bijna 6 jaar werk. Daar zijn verveelt me echt nóóit! Elke keer dat ik er ben verrast de schoonheid van de natuur me weer. De fantastische bergen, de woestijn, de zee, alles ligt relatief dicht bij elkaar zodat je zelfs in een reis van bijvoorbeeld één week veel kan zien. De mensen zijn er zo gastvrij en toegankelijk dat je je warm voelt van binnen. Marokko heeft alles!

Wat is de plek die op deze specifieke reis (of land) de meeste indruk op je gemaakt heeft, en waarom?
Er zijn meerdere plekken die veel indruk maken.
De palmoases bijvoorbeeld: slenteren door een palmbos waartussen mensen hun akkertjes verbouwen, maakt me heerlijk rustig. De medina van Fès, een van de 4 koningssteden is ook prachtig. Je waant je terug in de tijd in de wirwar van straatjes waar alle vervoer met (muil)ezels en handkarren gaat.
Essaouira, een pittoresk havenstadje waar ik meestal tussen twee reizen in naar toe ga om te relaxen op een terrasje of te wandelen over het prachtige brede strand.
En niet te vergeten de anti-atlas, het meest ruige gebergte van het land met fantastische oude graanschuren waar je soms in mag.

Welke plek in Marokko heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Er zijn zóveel leuke ervaringen, teveel om op te noemen! Laat ik er één kiezen: de tocht door de zandduinen van Erg Chebbi op de rug van een dromedaris met een overnachting in de woestijn! Magisch is dat. Telkens weer.

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
Ik heb met Kerst en Oud & Nieuw twee 8-daagse reizen door Marokko begeleid. In april was het de 15-daagse Koningssteden van Marokko.

Waarheen gaat je volgende reis?
3x raden: naar Marokko!! Ik ga er eerst met mijn moeder naartoe voor een vakantie (lekker samen toeren met een autootje). In september begeleid ik de 22-daagse Marokko reis, en in oktober de 28-daagse reis naar het diepe zuiden van Marokko. Heb er alweer zin in!

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
De geweldige reisbegeleiders natuurlijk! Daar staat of valt de reis immers mee.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.