Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring en ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Caroline Langevoord

Wie ben je?

Ik ben Caroline Langevoord en toen ik in 1988 voor het eerst op vakantie ging in Oost-Afrika was ik gelijk verkocht. De geur die je opsnuift wanneer je het vliegtuig uitstapt, de onvergetelijke zonsop- en ondergangen, de boeiende culturen en de adembenemende landschappen deden mijn hart sneller kloppen. Terug in Nederland kon ik moeilijk wennen en besloot in 2005, na nog een paar keer in Afrika te zijn geweest, van Oost-Afrika mijn thuis te maken. Ik gooide het roer om en zei mijn baan in de reclame op om reizen te begeleiden voor Koning Aap. Eerst alleen in Kenia en Tanzania, maar later ook in Ethiopië, Madagascar en Marokko. Als echte wildlife-liefhebber ligt mijn voorkeur in Oost-Afrika. De dieren fascineren me zo dat ik een cursus heb gevolgd om “field guide” te worden.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Oost-Afrika is mijn favoriete reisbestemming. Er is hier zoveel wildlife en dat boeit me elke keer weer. Verder maken de landschappen en de interessante bevolkingsgroepen Kenia en Tanzania tot onvergetelijke vakantielanden.

Wat is de plek in Oost-Afrika ndruk op je gemaakt heeft?
Ik heb mijn hart verloren in Samburu. In dit prachtige Keniaanse natuurreservaat spot je dieren (olifanten, leeuwen, buffels, spiesbokken, luipaarden, struisvogels, krokodillen en verschillende vogelsoorten) die je verder op de reis niet tegenkomt. Hier woont ook de Samburu tribe, een zeer intrigerende bevolkingsgroep. Ik heb zelf een aantal jaren in Samburu gewoond en kon uren naar hun verhalen luisteren.

Wat was de leukste ervaring tijdens de reizen die je begeleid hebt?
Rond februari/maart krijgen de dieren van de migratie jongen. Tijdens een gamedrive in de Serengeti zagen we hoe 40 zwangere vrouwtjesgnoes zich afzonderden van de groep en zich later met ruim 80 gnoes weer bij de groep voegde. We hebben de bevallingen achter elkaar zien gebeuren en dat was zeer indrukwekkend!
Nog een unieke ervaring heeft ook alles te maken met nieuw leven. Ik verbleef met mijn groep bij de Samburu en bezocht in de middag een hoogzwangere vrouw die ik goed kende. De volgende ochtend stonden we vroeg op om een gamedrive door het park te doen en ik werd even ter zijde genomen. Er werd me verteld dat ‘Caroline kidogo’, wat de kleine Caroline betekent, was geboren. Een gezond Samburu meisje, genoemd naar mij.

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
De Kenia-Tanzania-Zanzibar hotel reis, langs de hoogtepunten van deze 3 landen.

Waarheen gaat je volgende reis?
In juni ga ik naar Madagascar. In dit fascinerende land heb ik al een paar keer een reis mogen begeleiden en dat was geweldig. Ik kijk er dus naar uit om er weer naar toe te gaan!

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
De reizen die Koning Aap aanbiedt zijn heel gevarieerd. In Oost-Afrika ga je bijvoorbeeld niet alleen gamedriven, maar zijn er ook mogelijkheden om te wandelen, een boottocht te maken, een bezoek aan verschillende stammen te brengen én kunt je op het eind van de trip genieten van het bijzondere en zonnige Zanzibar!
 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.