Reisbegeleider van de maand maart 2014

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Laura Catania

Wie ben je?
Mijn naam is Laura Catania. Al 6 jaar begeleid ik reizen in Marokko en ik heb met veel plezier drie jaar in Marrakech gewoond. Ik heb ooit mijn vaste baan hiervoor opgezegd, de keus gemaakt voor avontuur, maar ook onzekerheid. Toch heb ik hier nooit spijt van gehad. Reisbegeleider zijn is de leukste baan die er is. Door mijn achtergrond – Nederlandse moeder, Italiaanse vader die werkte in het buitenland – spreek ik ook verschillende talen: Italiaans, Frans, Engels, Duits, een beetje Spaans en wat Arabisch!

Wat is je favoriete reisbestemming?
Hiermee is Marokko dus mijn favoriete reisbestemming! Ik zal niet beweren dat er geen andere bijzondere, mooie bestemmingen zijn.
Maar als zelfs doorgewinterde reizigers tegen mij zeggen dat ze overweldigd zijn door de diversiteit en pracht van het land, dan weet ik genoeg. Marokko is bij uitstek het land van uitersten, in alle opzichten. Mensen, gebruiken, landschappen; je valt van de ene verbazing in de andere. Wat is er mooier dan elke keer opnieuw verrast te worden wanneer je op reis bent?

Wat is de plek die in Marokko de meeste indruk op je gemaakt heeft?
De Chellah in Rabat is wat mij betreft een magische plek. Deels ruïne van een Romeinse stad, deels necropolis van een oude Arabische dynastie, gelegen op een heuvel uitkijkend op de Bouregreg rivier.
Vol heerlijk geurende en kleurende bloemen en bomen,
die in het voorjaar letterlijk vol zitten met ooievaars. Zelfs op de minaret van de oude moskee vind je nesten. Een sprookjesachtige plek die je gezien moet hebben.

Wat was de leukste ervaring tijdens de reizen die je begeleid hebt?
De leukste ervaringen zijn meestal de niet geplande. Zoals het onverwachte bezoek aan de prachtige oude agadir van Imchguiguilne in het zuiden van Marokko: een gefortificeerde opslag voor landbouwproducten en waardevolle spullen, ook wel ‘banque Berbere’ genoemd. Dit zie je op de foto rechts.

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
De 28-daagse pioniersreis Marokko van oktober 2013 was de meest bijzondere reis die ik tot nu toe heb gemaakt.

Waarheen gaat je volgende reis?
In april en mei ga ik weer 3 Marokko reizen begeleiden. En ook in juli, oktober en december mag ik weer op pad. Kijk er naar uit!

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
Heel eenvoudig: beste reisbegeleiders, mooiste reizen, goede organisatie, authentiek op reis. Kortom: echt op avontuur!

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.