Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring en ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Micha Roos

Wie ben je?
Mijn naam is Micha Roos, ik ben opgegroeid in Alkmaar. Mijn ouders waren al fan van reizen en vooral van India. De appel valt kennelijk niet ver van de boom, want sinds 2003 woon ik in de paradijselijke deelstaat Kerala in het zuiden van India. Daarvoor had ik al uitvoerig door India gereisd en Indologie (‘Talen & Culturen van het Indiaas Subcontinent’) gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Sinds 2004 begeleid ik met veel plezier reizen voor Koning Aap en sinds 2010 heb ik ook mijn eigen succesvolle reisorganisatie. Ik spreek Nederlands, Engels, Frans, Duits… en Hindi.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Mijn favoriete bestemming is India en dan voornamelijk Zuid-India. De mensen zijn heel vriendelijk in het zuiden van dit subcontinent en het hindoeïsme is nergens zo levendig als in de deelstaat Tamil Nadu. Bovendien heeft Kerala de mooiste stranden van India.

India is meer een continent dan een land. De grenzen zijn gebaseerd op taal en cultuur en zo heeft elke deelstaat haar eigen karakter. Als je bijvoorbeeld de grens van Tamil Nadu naar Kerala overgaat verandert de taal, het schrift, de kleding, het eten, het ontwikkelingsniveau, het landschap, enzovoorts. Verder heeft India een geschiedenis die teruggaat tot de ‘Indus Civilisation’ (hoogtepunt 2500 voor Christus), en is zij het thuis voor zowel de eeuwige sneeuw op het ‘Dak van de Wereld’ (Himalaya), de Thar woestijn in Rajasthan en de stranden van Kerala waar het het gehele jaar tussen de 30 en 35 graden Celsius is. India is ook de geboorteplaats voor het hindoeïsme, het boeddhisme, het jainisme en het sikhisme (en meer) én het enige land waar joden nooit vervolgd zijn. Met zoveel culturele, maatschappelijke, religieuze en geografische verscheidenheid en levende geschiedenis is India een onuitputtelijke bron van informatie en inspiratie.

Wat is de plek in India die de meeste indruk op je gemaakt heeft?
De Shree Meenakshi Tempel van Madurai maakt elke keer weer indruk op me. Het is India in het klein: chaotisch én rustig, vriendelijk, commercieel, spiritueel, een overdaad aan geuren en kleuren, kitsch & kunst, historie, magie... Het perfecte voorbeeld van hoe de Indiers het verleden met het heden hebben weten te verweven. Verder zijn de prachtige stranden van Goa (Palolem Beach) en Kerala (Varkala Beach, Bekal Fort en meer!) de perfecte lokaties om uit te rusten van het harde werk...

Wat was de leukste ervaring tijdens de reizen die je begeleid hebt?
Elke groep is weer anders en heeft interessante persoonlijkheden. Elke reis door India heeft haar eigen unieke ervaringen. Verwacht het onverwachte!

Een van de leukste dingen van mijn werk is het observeren van het groepsproces en de groepsdynamiek op zowel groepsniveau als individueel niveau. Elke keer is het weer spannend. Hoe past men zich aan aan de groep en aan de – vaak onlogische en voor sommige mensen vervelende – specifieke karaktertrekjes van mijn geliefde Moeder India?

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
Zuid-India en Bhutan. Beiden heel mooie 16-daagse reizen.

Waarheen gaat je volgende reis?
Zuid-India 29 dagen van vertrekdatum 29 september en Zuid-India 29 dagen van vertrekdatum 3 november.

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
Het fijnste van reizen met Koning Aap is dat je genoeg eigen vrijheid krijgt om het land ook zelf te ontdekken. Vooral in (Zuid-) India met haar aardige bevolking is dit een grote pre.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.