Reisbegeleider van de maand januari 2015

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor 'hun' land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Bert Schlichter

Wie ben je?
Hallo, mijn naam is Bert Schlichter. Ik ben geboren in Hilversum en woonachtig in Groningen. Hier woon ik samen met Ciska en onze twee jongens Tobias 18 jaar en Sebastiaan 15 jaar oud.

Van jongs af aan ben ik in de ban van reizen. Na een bescheiden balletcarrière ben ik gaan werken bij een kaart- en reisgidsenwinkel. Geweldig al die kaarten en gidsen van verre bestemmingen. Ik vind het heerlijk mensen informatie te verstrekken over door mij bereisde landen. Dat smaakte naar meer... Sinds 1990 begeleid ik reizen naar voornamelijk Aziatische bestemmingen. Ik geniet van al mijn reizen en vind het fijn mensen te enthousiasmeren. Zo’n verre reis maakt diepe indruk. In mijn groepen vind ik het een uitdaging om eenieder dat gevoel mee te geven. Zeg nu zelf; wat is er mooier dan met andere mensen het zelfde gevoel van verwondering te delen en samen een schat aan ervaringen te beleven!

Wat is je favoriete reisbestemming?
Binnen Azië heb ik eigenlijk geen favoriete bestemming zolang het maar Azië is! Indonesië heeft zeker een streepje voor omdat Ciska van Indische afkomst is en er volop familie woont. Alleen, maar ook met haar en onze zoons, heb ik daar veel reizen gemaakt. In de loop der jaren kan ik mij ook goed redden met het Bahasa Indonesia.

Wat maakt een reis door Azië bijzonder?
Het zijn lang niet altijd de bezienswaardigheden die een reis interessant maken maar vaak de gewone dagelijkse zaken die het contact met de mensen mogelijk maken. En die aanleiding geven tot oprecht contact. Dat zijn juist de herinneringen die je na een reis het meest bijblijven.

In India blijf ik mij altijd verbazen hoe creatief en vol levenslust iedereen daar in al zijn armoede kan leven. Een land dat elke Nederlander of Belg eens zou moeten ervaren al was het alleen al dat onze problemen zo in het niets vallen bij de problematiek daar. Om dan te beseffen hoe goed wij het in Europa hebben!

Wat is je leukste reiservaring?
Los van alle bezienswaardigheden, lokale contacten en gebruiken zijn mijn leukste ervaringen als 'mijn' reizigers kunnen genieten van een reis. Ik zo af en toe een 'eyeopener' kan zijn. Dat ik daar een steentje aan kan bijdragen doet mij oprecht genieten. Als er vervolgens een stukje bewustzijn is geboren kan ik tevreden terug kijken op een reis.

Welke reizen heb je onlangs begeleid?
Onlangs de 29-daagse India & Nepal reis, daar vlak voor de 29-daagse Birma reis.

Waarheen gaat je volgende reis?
Mijn volgende reis gaat naar Zuid-India! Een prachtreis, garant voor de juiste Koning Aap combi van natuur en cultuur. Ik verheug mij!

Wat maakt Koning Aap zo uniek?
De juiste combinatie van natuur en cultuur en uitgebalanceerde routes met professionele reisbegeleiding... al zeg ik het zelf :) Voeg daarbij het aanbod van goede hotels en je hebt je droomreis voor elkaar!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.