Reisbegeleider van de maand februari 2015

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Anita Mizrahi

Wie ben je?

Hi. Mijn naam is Anita Mizrahi en ben begonnen als reisbegeleidster bij Ashraf, een reisorganisatie die later is opgegaan in Koning Aap. In die tijd waren de reizen nog niet zo goed georganiseerd als nu en kwam eigen initiatief en reiservaring erg goed van pas! Dat had ik gelukkig omdat ik van jongs af aan op reis ben geweest. Naast het begeleiden van reizen ben ik ook werkzaam als beeldend kunstenaar/ documentairemaker. In de praktijk blijkt dat een hele goede combinatie.

Wat is je favoriete reisbestemming?

Ik ben een echte fan van landen waar ook woestijnen zijn, zoals Marokko, Algerije, Namibië en vroeger ook Libië. Buiten de mooie culturen die ze daar hebben, heb je dan ook nog een echte 'natuur ervaring'.

Wat is de plek die de meeste indruk op je gemaakt heeft?

Ik ben ooit bij de Dogon in Mali geweest en kreeg van een echte dorps Chief een ‘antiek masker dat speciale krachten zou hebben. Dat bleek inderdaad: thuis toen we het erover hadden viel het spontaan van de muur!

Wat was een unieke ervaring tijdens je reizen?

Dat was in Tanzania in de Serengeti. Wij hebben toen 2 uur stil moeten staan omdat er een leeuwin met haar kroost onder onze jeeps was gaan liggen voor de schaduw en echt niet van plan was eronder vandaan te komen en wij niet durfden uit te stappen!

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?

Ik kom net terug uit India, Rajasthan. Veel kleuren, geuren , net of de tijd stil heeft gestaan, een groot contrast met de grote drukke steden van de rest van India.

Waarheen gaat je volgende reis?

Naar Iran. Een echte aanrader; zulke vriendelijke en gastvrije mensen die zo blij zijn dat wij in hun land op bezoek komen.

Wat maakt Koning Aap bijzonder?

Koning Aap geeft net iets meer aan de mensen. Dat komt door de mensen op kantoor, die met heel veel inzet/hand- en spandiensten het de reizigers naar hun zin willen maken. En natuurlijk door het grote enthousiasme van de reisbegeleiders die altijd hun best doen om de mensen ook hun eigen favoriete plekjes te tonen. Daardoor krijgt elke reis iets extra’s!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.