Reisbegeleider van de maand december 2014

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor 'hun' land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Hilde van Uytven

Wie ben je?
Ik ben Hilde, op en top Vlaamse, maar voel me al snel overal thuis, dus ook wel een beetje een wereldburger. Al ‘backpackend’ heb ik Zuidoost-Azië en Midden- en Zuid-Amerika doorkruist. Uiteindelijk ben ik in 2004 in Ethiopië verzeild geraakt en de liefde gevonden.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Ik zou graag nog eens terug naar Costa Rica, met zijn prachtige regenwouden, gaan ... maar bovenal is Ethiopië wel echt mijn tweede thuis geworden. De verscheidenheid aan volkeren, landschappen en geschiedenis is zooo uniek. Elke dag opnieuw word je verrast! Bijvoorbeeld een ontmoeting met een priester die nog nauwelijks door zijn bekraste brilglazen kan zien...of een op hol geslagen dromedaris die kilometers achternagezeten wordt door z'n ongelukkige eigenaar... of bergritten die de ene canyon na de andere prijsgeven...of een giga-krokodil die het waagt om onder je boot te duiken...of een Hamervrouw die het op je BH gemunt heeft...of de lekkerste koffie ooit...of...of...of...

Welke plek heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Het Simien (of noordelijk) gebergte in Ethiopië. Naast de uitgestrektheid en prachtige uitzichten kom je er ook grote groepen Galada bavianen tegen. Hoewel ik niet zo'n grote fan ben van bavianen zijn deze unieke bavianen zo relaxed met het plukken van hun dagelijkse kostje dat ze je nauwelijks opmerken als je langs ze loopt. De kleintjes tuimelen vrolijk verder terwijl ma pa z'n prachtige manen verzorgd. Zoveel beter dan GTST!!!

Wat was de leukste ervaring tijdens je reizen?
Bij de Hamer-stam in het zuiden van Ethiopië hadden we het geluk om een inwijdingsritueel van een huwbare man (Bulljump) mee te kunnen maken. De vrouwen verzamelden al toeterend en zingend langs een droge rivierbedding, alvorens naar de plaats van het eigenlijke ritueel te lopen. Toen de tijd daar was om met z'n allen de bulljump mee te maken bleek de rivierbedding toch niet helemaal droog te staan en moesten we dus nog een kabbelende stroom overlopen. Ik was samen met een reiziger aan het overleggen of we onze schoenen zouden uittrekken of niet toen een Hamervrouw onze handen vastgreep en de beslissing voor ons nam, zonder woorden, enkel een brede glimlach. Al gillend en schaterend zijn we aan de overkant beland. Met natte schoenen én natte voeten, maar dat kon ons niet deren.

Welke reizen heb je onlangs begeleid?
Afgelopen zomer ben ik voor het eerst op familiereis naar Kenia, Tanzania & Zanzibar mogen gaan. Eigenlijk ging hiermee een oude droom van me in vervulling; oog in oog met een Afrikaanse olifant staan. Het was een prachtige reis en een super ervaring om met kinderen dit avontuur aan te gaan.

Waarheen gaat je volgende reis?
Ethiopië natuurlijk, wat dacht je? Maar ik mag ook terug op familiereis naar Kenia en Tanzania!

Wat maakt Koning Aap uniek?
Vooral de 4-weekse Ethiopië reis van Koning Aap is uniek. We doorkruisen het hele land met eigen vervoer, inclusief Harar in het Oosten. 5000 km in totaal, dus soms lange reisdagen, maar je ziet zoveel onderweg, het verveelt nooit. Het reistempo wordt ook nu en dan doorbroken door een extra rustmoment, dus een mooie mix.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.