Reisbegeleider van de maand augustus 2015

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor 'hun land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Thijs van den Tillart


Wie ben je?

Ik ben Thijs van den Tillart (1983) en heb sinds 2012 één van de allermooiste beroepen ter wereld! Namelijk reisbegeleider bij Koning Aap! Via uitwisselingsprojecten van school (Fontys Eindhoven & NHTV Breda) ben ik in China terecht gekomen en sindsdien ben ik er eigenlijk niet meer weg te denken! In totaal studeer/woon/werk ik zo’n 5 jaar in China en kan me daarom steeds beter redden met de taal hier. Gelukkig spreekt men hier (af en toe) ook redelijk Engels waardoor ik me altijd goed verstaanbaar kan maken.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Dat is niet zo’n moeilijke vraag zou je denken als China-ganger! Want uiteraard is China mijn favoriete vakantieland! Er is alleen zoveel te zien en te beleven hier dat je het moeilijk één land kan noemen! Er is zoveel variatie in cultuur, natuur, steden etc… dat het eigenlijk meerdere landen in 1 zijn. Vergelijk het maar met Europa! Ieder land in Europa heeft zijn eigen gewoonten, gebruiken en maaltijden en zo is dat met de Chinese provincies net zo! Als ik dan toch mijn favoriete plek in China moet aanwijzen dan is dat Yangshuo. Het karstgebergte is zo ontzettend mooi en er is zoveel te doen: bamboeraften, fietsen, wandelen of enorme heuvels beklimmen voor een prachtig uitzicht! Qua grote steden heeft Shanghai mijn voorkeur vanwege de historie en de prachtige gebouwen! Wat mij betreft ook de meest levendige stad in China.

Ook buiten China heb ik heel wat afgereisd en veel favoriete plekken ontdekt! Wat te denken van Angkor Wat in Cambodja of Nara, een stad in Japan! Daarnaast vind ik Europese steden als Kiev, Barcelona & Krakau ook te gek! Echter de mooiste Europese stad vond ik het nog totaal onontdekte Lviv!  

Wat is de plek die de meeste indruk op je gemaakt heeft?
Toen ik in 2006 aan het backpacken was in Tibet heb ik met 3 vrienden een paard & wagen gehuurd! Hiermee zijn we van Old Tingri in 3 dagen naar Mount Everest Basecamp gehiked! Het paard had onze tentjes/slaapzakken/eten en zo bij zich in de wagen. Fantastisch hoe we het laatste stuk liepen en voorbij gereden werden door allerlei jeeps vol toeristen die foto’s van ons maakten! Toen we het basecamp bereikt hadden, konden we echt zeggen dat we iets bereikt hadden! De rit die we vervolgens maakten richting Kathmandu in Nepal was onvergetelijk mooi! Dit zal ik nooit vergeten!  

Tijdens mijn Koning Aap reizen heeft Noord-Korea de meeste indruk op mij gemaakt! Van China had ik natuurlijk al veel gezien maar dit land was ook voor mij een totaal nieuwe ervaring! Het land is zo anders dan alles wat je je maar voor kunt stellen, dat is een belevenis op zich, dat moet je meemaken, daar moet je zijn geweest om het te snappen!

Wat was de leukste ervaring tijdens de reizen die je begeleid hebt?
Wanneer ik zie dat de reizigers een mooie tijd hebben en genieten van de dingen die we doen tijdens de reis, dan geniet ik daar ook van! Bijvoorbeeld de Chinese Muur die ik inmiddels ruim 20 keer beklommen heb! Wanneer ik daar wederom boven kom is dat voor mij “another day at the office”, maar als ik hoor/merk hoe mooi de reizigers de muur vinden, dan geniet ik er iedere keer weer van!
Wat verder uniek was, was de ‘massdance’ in Noord-Korea die, zo leek het, speciaal voor onze groep werd georganiseerd! Een uur lang meedansen op een plein met honderden Noord-Koreaanse dames in prachtige jurken!

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
Dit jaar heb ik zowel de China Compleet als de China Hoogtepunten reis begeleid! 2 hele mooie reizen dwars door China met veel variatie en tal van hoogtepunten. Tijdens deze reizen hebben we bijvoorbeeld een cruise gemaakt over de Yangtze rivier, Kung Fu Les gekregen van een monnik bij het Shaolin Klooster, de hoogste flats van China beklommen in Shanghai en mooie fiets- en wandeltochten gemaakt door het Chinese platteland! 
 
Daarnaast heb ik voor het eerst een reis naar Zuid-Korea begeleid! Hier hebben we de verjaardag van Boeddha gevierd! Dit heeft op mij ook wederom een onuitwisbare indruk achtergelaten!

Waarheen gaat je volgende reis?
Op dit moment heb ik 2 andere banen voor een tour operator in China. Dit betekent dat ik voorlopig niet op pad ga voor Koning Aap maar wellicht wel weer in de toekomst.

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
Koning Aap reizen zijn zo bijzonder vanwege de vrijheid onderweg! In alle steden waar we komen zijn bepaalde excursies of activiteiten optioneel. Verder is er veel vrije tijd en kunnen de reizigers zelf bepalen hoe ze hun dag invullen! Uiteraard goed geadviseerd door onze uitstekende reisbegeleiders die altijd goed op de hoogte zijn en de plekken waar we komen doorgaans goed kennen. De groepen zijn niet al te groot en hierdoor merk ik dat er altijd veel gezelligheid is tijdens de reis! Daarnaast zijn er veel afwisselende reizen waardoor uiteindelijk geen enkele reis voor geen enkele reiziger hetzelfde zal zijn! Dit maakt Koning Aap, in mijn ogen, echt uniek!
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.