Reisbegeleider van de maand april 2014

Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring én ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek een van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze keer: Hans Pfaff

Wie ben je?
Mijn naam is Hans Pfaff. Geboren in 1958 te Rotterdam. Tot juli 2011 was ik 32 jaar werkzaam als groepsleerkracht in het basisonderwijs in Rotterdam. Een mooie tijd, maar na zoveel jaar was het tijd voor wat anders. In 2010 begeleidde ik in de zomervakantie mijn eerste reis voor Koning Aap in India en Nepal. Sinds 2011 verblijf ik 10 maanden per jaar in India en streef ernaar zoveel mogelijk reizen daar te begeleiden. En mijn vrije tijd benut ik om Hindi te leren. In Delhi volg ik geregeld Hindi lessen, zowel privé als in een klasje met andere buitenlanders.
In 1980 maakte ik mijn eerste reis buiten Europa naar Egypte. En vanaf die tijd reisde ik de hele wereld rond. Azië was en is nog steeds mijn favoriete continent. En mijn eerste reis naar India in 1983 maakte een overweldigende indruk op me. Reden om het land meerdere malen te bezoeken.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Mijn favoriete bestemming is natuurlijk India. En de reizen naar India in combinatie met Nepal zijn fantastisch. In november 2013 mocht ik een 16-daagse reis naar Bhutan begeleiden. Wat een mooi cadeau was dat! Een heel bijzondere ervaring. Voor herhaling vatbaar!

Je raakt nooit uitgekeken in India. Het land heeft ontzettend veel te bieden. Overal om je heen gebeurt wat. Je komt ogen en oren tekort. De mensen, de cultuur en religies en natuurlijk het eten zorgen ervoor dat ik me hier helemaal thuis voel. En aangezien India erg groot is, kun je er meerdere malen rondreizen, zonder in herhalingen te vallen. Iedere deelstaat is weer anders.

Welke plek in India heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Herhaaldelijk wordt me gevraagd wat mijn favoriete plekken in India zijn. Rajasthan blijft bijzonder. Wat een schat aan bezienswaardigheden! Een groot openluchtmuseum. Qua landschap is Ladakh (en met name het Pangong Lake) voor mij een van de mooiste streken. En Zuid-India is heel bijzonder dankzij de vele tempels, de prachtige natuur en de mooie stranden. Varanasi moet je beleven: India in het kwadraat! Mamallapuram in Zuid-India en Rishikesh in het noorden zijn voor mij plekken om lekker bij te komen. En het zien van de Taj Mahal in Agra en de Gouden Tempel in Amritsar zijn voor mij altijd weer kippenvel momentjes.

Wat was de leukste ervaring tijdens de reizen die je begeleid hebt?
De blij verraste gezichten van de lokale mensen als ik ze aanspreek in hun taal blijft een feestje. En heel uniek tijdens de laatste reis die ik begeleidde in Orissa was toch wel, dat er foto’s van onze groep in 4 lokale dagbladen stonden van ons bezoek aan het museum in Bhubaneswar.

Welke reizen heb je onlangs nog begeleid?
Afgelopen maanden heb ik reizen begeleid in Rajasthan en Nepal, Bhutan, Sikkim en Orissa. Prachtig was het onontdekte Noordoost-India, de deelstaten Assam, Arunachal Pradesh en het on-Indiase Nagaland.

Waarheen gaat je volgende reis?
In april ga ik naar India en Nepal, in juli wordt het Jammu, Kashmir en Ladakh. Voor augustus staat een familiereis naar Noord-India op mijn programma. In november begeleid ik de Hornbill Festivalreis in Noordoost-India.

Wat maakt Koning Aap bijzonder?
De reizen die Koning Aap aanbiedt, zijn prachtig en goed georganiseerd. En ik denk dat Koning Aap zich onderscheidt van andere reisorganisaties wat betreft hun aanbod in India. Maar liefst 15 (!) verschillende reizen, ook naar gebieden die nog weinig door de toeristen worden bezocht. Allemaal pareltjes in de kroon van Koning Aap. Ook de inzet van de mensen op kantoor en niet te vergeten de lokale agenten in India, zorgen ervoor dat de reizen zo goed als vlekkeloos verlopen.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.