Koning Aap stelt hoge eisen aan de Nederlandstalige reisbegeleiding. Ruime reiservaring en ervaring in het omgaan met groepen zijn belangrijke criteria bij de selectie. Al onze reisbegeleiders hebben een voorliefde voor reizen en zijn geïnteresseerd in de cultuur en natuur van verre bestemmingen. De liefde voor ‘hun’ land(en) brengen ze graag aan anderen over! Maandelijks stellen we in deze rubriek één van onze reisbegeleiders aan je voor.

Deze maand: Gerard Korsten

Wie ben je?
Hoeveel mensen kunnen zeggen van hun hobby hun werk te hebben gemaakt? Ik ben één van hen! Mijn naam is Gerard Korsten en ik ben al 25 jaar werkzaam als reisbegeleider. Met de kleine Koning Aap groepen ga ik grote avonturen in Azië aan. Als Azië kenner, maar vooral als enthousiast wandelaar, trek ik het liefst met een groep mensen de bergen in. Mijn interesse gaat speciaal uit naar China en zijn gebergten, met haar intens vrolijke en ongecompliceerde bewoners en diepgaande boeddhistische cultuur. Om mensen uit mijn groep hiermee in contact te brengen ervaar ik als het mooiste aspect van mijn werk. Eigenlijk is iedere dag in Azië een mooie dag!

Wat is je favoriete reisbestemming?
Ik heb mijn hart verloren in Azië. De overweldigende natuur en cultuur, maar ook de kleuren en geuren van China, Sri Lanka en Indonesië hebben me geïmponeerd. Omdat ik 11 jaar in Hongkong heb gewoond voelt reizen door China als thuiskomen. Ik heb het gevoel dat ik de Chinezen aardig heb leren kennen tijdens mijn reizen en nodig toekomstige reizigers uit om ook kennis te maken met dit interessante volk. Ook heb ik enkele jaren in Sri Lanka gewoond waar ik heb genoten van de ongekende afwisseling van natuurgebieden en de vriendelijke bevolking. Ook de prachtige tempels en stranden maken Sri Lanka tot een indrukwekkende reisbestemming. Ik heb het land zich erg zien ontwikkelen sinds de burgeroorlog. Maar ook Indonesië heeft een speciaal plekje in mijn hart. Omdat elk eiland als een land op zich is blijft Indonesië fascineren.

Welke reizen heb je onlangs begeleid?
Reizen die ik onlangs heb begeleid gingen naar China, Myanmar, Indonesië, Sri Lanka en India. Mijn eerst volgende reis is april en gaat naar China. Ik heb er zin in! In juni begeleid ik de reis ‘China Minderheden’.

Wat maakt Koning Aap zo bijzonder?
De reizen van Koning Aap zijn altijd erg zorgvuldig samengesteld met genoeg afwisseling. Vaak organiseert Koning Aap ook meerdere soorten reizen in een land, waardoor je een ruime keuze hebt. Ook reis je in kleine groepen en overnacht je in goede hotels met een centrale ligging.


 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.