Veiligheid Polynesië

De Pacific heeft zeker geen slechte naam wat betreft criminaliteit. Toch is het verstandig goed op je spullen te letten. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Op drukke plaatsen zoals op markten moet je alert zijn voor zakkenrollers. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

Probeer bovendien contact te leggen met de lokale bevolking, dat geldt zeker voor afgelegen gebieden en afgelegen eilanden. Bereid je goed voor als je uitstapjes maakt. Neem voldoende water mee e.d.

Reisadvies voor de Pacific
Actuele informatie over de veiligheid in de Pacific vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Fiji, Vanuatu, Nieuw-Caledonie of Frans Polynesie). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.