Geld Polynesië

De zuidelijke Pacific heeft een aantal exotische klinkende valuta's zoals Vanuatu’s Vatu en Samoa's Tala. Sommige Zuid-Pacific landen gebruiken dollars van de VS, Australië of Nieuw-Zeeland, terwijl de Pacific Franc (de Cour de Franc Pacifique, of CFP) wettelijk betaalbaar is in de Franse gebieden (Nieuw-Caledonië, Frans-Polynesië).

De meeste luchthavens en grote hotels hebben wisselfaciliteiten die ook buiten normale kantooruren geopend zijn. Hotels zijn echter bijna altijd de slechtste plaatsen om geld te wisselen. De beste wisselkoersen worden aangeboden bij banken. Wisselkantoortjes brengen doorgaans hogere provisies dan banken in rekening.

Op veel plaatsen zijn ATM’s waar je kunt pinnen met een bankpas. Zorg wel dat u je bankpas ingesteld is naar ‘Wereld’. Er zijn geldautomaten in de meeste stedelijke centra, op luchthavens en veel veerhavens, maar niet op afgelegen eilanden. Zorg daarom dat je altijd een bedrag aan cash bij je hebt. Een creditcard kan ook van pas komen als betaalmiddel. Maar als je hier geld mee opneemt betaal je al gauw 4 tot 5 procent transactiekosten.  

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.