Communicatie Polynesië

De meeste eilanden in de Pacific beschikken over een mobiel netwerk. Informeer of je provider een roaming overeenkomst heeft met providers in de Pacific. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Daarop vind je ook alle internationale landennummers.

Internet in de Pacific
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Bijna elk eiland heeft een eigen simkaart. Een kaart van 2 gigabyte biedt ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van wifi. Deze zijn verkrijgbaar bij telefoonwinkels. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.   

In de meeste hotels en restaurants is Wifi. Wifi-hotspots zijn er in toeristische en stedelijke centra en internetcafés. Sommige resorts hebben besloten geen toegang tot Wi-Fi te verschaffen om de stressvolle gasten echt te kunnen laten ontspannen. Sommige meer afgelegen eilanden hebben helemaal geen internet.  

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.