Overige informatie Peru

In Peru mag je per persoon 400 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak en 3 flessen alcoholische drank belastingvrij invoeren. Zie: www.iatatravelcentre.com. Er staan zware straffen op het smokkelen van cocaïne en cocapasta! Bij het verlaten van het land controleren douaniers de laatste jaren zorgvuldig op pre-Columbiaanse voorwerpen. Heb je waardevolle kunstvoorwerpen gekocht, zorg dan voor een factuur en certificaat van namaak (replica) van de souvenirwinkel. 

Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dieren of planten. Voorbeelden van ‘foute souvenirs’ zijn schilden van schildpadden (al dan niet verwerkt in producten), geprepareerde insecten, droogbloemen e.d. Let er bij dit soort souvenirs op dat het een geldig CITES-certificaat heeft. Nederland en België zijn aangesloten bij de Washington Conventie (Verdrag over de Internationale Handel in Bedreigde Soorten, afgekort als CITES) en treden streng op tegen overtredingen. Voor meer informatie over souvenirs kijk op www.wnf.nl/souvenirs. Je mag belastingvrij souvenirs tot een waarde van 430 euro mee naar huis nemen. Zie ook de app ‘douane reizen’. 
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.