Festivals Peru

Peru kent tal van nationale en religieuze feestdagen. Elke plaats heeft zijn eigen feestdagen ter ere van de beschermheilige. Kerst en Semana Santa (de Goede Week voor Pasen) worden uitbundig gevierd. Andere belangrijke religieuze feestdagen in Peru zijn Allerheiligen en Allerzielen (1 en 2 november) en Maria Onbevlekt Ontvangen (8 december).

Nationale feestdagen in Peru

Belangrijke officiële feestdagen in Peru zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Dag van de Arbeid (1 mei); Inti Raymi, het Zonnewendefeest van de Inca’s (24 juni); San Pedro y San Pablo (29 juni), Fiestas patrias, Onafhankelijkheidsviering (28 en 29 juli); Santa Rosa de Lima (30 augustus) en Slag om Angamos (8 oktober).

Bezoek tijdens je Peru rondreis één van de meest indrukwekkende feesten van Peru: Inti Raymi, in Cuzco. Tijdens dit festival brengt de bevolking van Peru, in prachtige kostuums, hulde aan de zonnegod van de oude Inca's. Er worden dansen opgevoerd en muziek gespeeld.  Bekijk voor ons aanbod op de website: Festivalreizen in Peru.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.