Veiligheid Papoea Nieuw Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea  heeft wat betreft misdaad geen al te beste naam. In steden als Port Moresby, Lae en Mt Hagen bestrijden gangs van criminelen (raskols) elkaar op leven en dood. Vaak betreft het conflicten tussen clans of stammen. Zelden is het geweld tegen toeristen gericht. Toch is het zaak alert te zijn en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Informeer bij je hotel welke wijken je wel of niet kunt bezoeken. Stop niet meer geld in je portemonnee dan je op een dag nodig hebt. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak, en loop niet te koop met sieraden. Op drukke plaatsen zoals op markten moet je alert zijn voor zakkenrollers. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een beroving, zorg dan dat je een portemonnee met niet al te veel geld af kunt geven. Zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

Bereid je goed voor als je trektochten in de bergen gaat maken. Ga nooit zonder een gids op pad en neem voldoende water mee.  

Reisadvies voor Papoea-Nieuw-Guinea
Actuele informatie over de veiligheid in Papoea-Nieuw-Guinea vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Papoea-Nieuw-Guinea). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips. Omdat Papoea-Nieuw-Guinea vlakbij Australië ligt en vooral Aussies het land bezoeken hierbij ook een verwijzing naar het Australisch ministerie van BuZa (http://smartraveller.gov.au).