Landschap Papoea Nieuw Guinea

Onder de Stille Oceaan ligt een enorme tektonische plaat. Kleine bewegingen van deze plaat hebben in het verleden ook grote consequenties gehad voor Papoea-Nieuw-Guinea. Regelmatig is het land getroffen door vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, tsunami’s en aardverschuivingen. Zo werd de stad Rabaul op het eiland New Britian in 1994 bijna geheel bedolven onder vulkanische as.

Unieke flora en fauna 
Papoea-Nieuw-Guinea heeft een hoofdzakelijk bergachtig landschap dat nog bijna helemaal bedekt is met tropische regenwoud. Dwars over het vasteland lopen twee bergketens, de Central Range en Bismarck Range met als hoogste top Mt Wilhelm (4509 m). Verder oostelijk de Owen Stanley Range met de Mt Albert Edward (3990 m). Befaamd is de Kokoda track, een trektocht van 96 km (tenminste zes wandeldagen) die je hier kunt maken. Ook de moeite waard voor avonturiers is een tocht over de Sepik rivier in het noordwesten. De flora en fauna van het land kennen een enorme verscheidenheid. Bijzonder zijn de cassowary (lijkt op een struisvogel), de vele buideldieren waaronder boomkangoeroes en vele prachtige vogelsoorten waaronder de gier-papagaai en paradijsvogel. Ten noorden van het vasteland liggen een aantal vulkanische eilanden zoals de Bismarck Archipel en ten oosten daarvan Buka Island en Bougainville. Hier vind je koraalriffen, actieve vulkanen, grotten, uitgestrekte stranden en traditionele dorpjes.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.