Festivals Papoea Nieuw Guinea

Belangrijke feestdagen in Papoea-Nieuw-Guinea zijn de christelijke feestdagen Goede Vrijdag, Pasen, Allerheiligen en Kerstmis. Daarnaast zijn er de volgende nationale feestdagen: Herdenkingsdag (23 april), Verjaardag van de koningin (11 juni), Dag van Berouw (26 augustus), Onafhankelijkheidsdag (16 september) en Boxing Day (26 december).

Festivals
Vanaf juni, wanneer het droge seizoen begint, vinden er diverse festivals plaats zoals maskerdansen, kanowedstrijden en bloemenfestivals. Beroemd is de Mt Hagen Show die eind augustus plaatsvindt met ‘singsings’, culturele bijeenkomsten, met stammen uit het hele land. Half september vindt de Goroka Show (www.gorokashow.com) plaats, een groot cultureel festival dat twee dagen duurt en waar meer dan 100 stammen uit de hooglanden aan deelnemen. Aansluitend vindt in Simbai in de provincie Madang het Kalam Cultural Festival plaats. Wat kleiner van opzet maar niet minder spectaculair. Bezoekers zijn getuige van bijzondere rituelen zoals initiatieriten, varkens aan het spit en huwelijksvoltrekkingen. Ook bijzonder is het Milne Bay Canoe & Kundu Festival in november met traditionele kanowedstrijden en dansvoorstellingen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.