Eten en drinken Palestijnse Gebieden

De Palestijnse keuken is een heerlijke mix van mediterraan, Arabisch, Turks en Perzisch. Voor vegetariërs is het een walhalla. Olijven, kikkererwten en yoghurt worden veel gebruikt. Voor moslims is varkensvlees verboden.

Gerechten in de Palestijnse Gebieden
Mahashi zijn populaire Palestijnse gerechten: gevulde groentes (paprika, aubergines en courgettes) en gevulde wijn- en koolbladeren. Ook maqloeba is een aanrader: een ovenschotel met laagjes gekookt lamsvlees, aubergine of bloemkool en rijst. Dit gerecht heet vertaald ‘op zijn kop’ omdat de schotel na bereiding wordt omgekeerd. Typisch Palestijns is mujadara, een linzengerecht met linzen, rijst, uien en komijn. Palestijnen houden van zoete desserts zoals baklava en knafeh (zoet gerecht met kaas).

Drinken in de Palestijnse Gebieden
Naast allerlei frisdrank en vruchtensap zijn er tal van groentesapjes verkrijgbaar. Op de Westelijke Jordaanoever is naast wijn uit Bethlehem het lokaal gebrouwen Taybeh bier een aanrader.