Communicatie Palestijnse Gebieden

Bellen van Nederland naar de Palestijnse gebieden en andersom is geen enkel probleem. Het internationale toegangsnummer voor de Palestijnse autoriteit +970, gevolgd door lokale code (zonder nul) en het abonneenummer. Voor telefoneren naar het buitenland draai je +31 voor Nederland en +32 voor België, gevolgd door nummer van stad en abonnee.
In de West Bank en Gazastrook biedt de Palestijnse mobiele telefoonmaatschappij Jawwal een bereik van ongeveer 98 procent. Wil je met je eigen mobiel telefoneren, informeer dan voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Palestijnse telefoonmaatschappij en wat de kosten zijn. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’).
Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordeliger om ter plekke een lokale SIM-kaart plus beltegoed aan te schaffen. Verkrijgbaar bij supermarkten en telefoonwinkels. Vraag aan de verkoper om je simkaart te activeren. Handig als je bijvoorbeeld google maps wilt gebruiken of een Uber-taxi wilt oproepen.

Internet in de Palestijnse Gebieden
De meeste hotels en veel restaurants bieden gratis WiFi aan. In een groot deel van het centrum van Jeruzalem is draadloos internet. Daarnaast zijn er in veel plaatsen internetcafés. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Hiermee kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.