Onze reizigers

Koning Aap heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd bijzonder te zijn. Dit komt zeker voor een deel door onze reizigers. Het zijn flexibele, geïnteresseerde mensen die uit elke situatie het positieve kunnen halen. Ze gaan graag zelf op pad om al het moois om zich heen te ontdekken, maar vinden het ook leuk om zittend bij het kampvuur of op een terrasje en onder het genot van een drankje, de ervaringen van de dag door te nemen met medereizigers. Zowel twintigers als zestigers, alleengaanden, koppels, en ook groepen vrienden boeken bij ons. Wij hanteren bewust geen leeftijdgrens. Iedereen die zich aangesproken voelt door onze formule is van harte welkom! Deze bijzondere dynamiek zorgt ervoor dat het gemiddelde rapportcijfer van onze reizen een acht is. Iets waar we best een beetje trots op zijn.

Prettige China ervaringen

Voorafgaand aan een familiebezoek in China zochten we een passende reis. We wilden een goede indruk krijgen van dit enorme land en zijn cultuur. De reis ‘China Hoogtepunten’ was een prima begin met de meest bekende bezienswaardigheden. In Beijing stond een bezoek gepland aan het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en de Chinese Muur. Het was een bijzondere kennismaking met deze stad met zijn drukke, chaotische verkeer en het heerlijke eten. De dagen die volgden gaven ons een goede indruk van de diversiteit van het land. Van het authentieke dorpje Pingyao naar het indrukwekkende Terracottaleger in Xi’an naar de adembenemende rijstvelden in Ping’an. Het reizen met o.a. sneltrein en nachttrein was een ervaring op zich die we zeker niet hadden willen missen. De keuze in optionele activiteiten in combinatie met een kleine groep hebben wij als zeer prettig ervaren.
Truus, Marlies en Sjaak van Lith, Druten

Egypte kennen als je broekzak

Met kerst gingen we voor het eerst met een familiereis van Koning Aap naar Egypte. Vanaf dag 1 klikte het met onze groep én met onze reisbegeleider Ehab, die naast Arabisch ook goed Nederlands spreekt omdat zijn vrouw uit België komt! Wat is het toch geweldig om met iemand rond te reizen die het land als zijn broekzak kent. December bleek bovendien een ideale periode om in Egypte rond te trekken. Niet te warm, maar wel veel zon. Het rendement van de reis was erg hoog. In 14 dagen hebben we een goed beeld gekregen van het leven in Egypte en bezochten een groot deel van de archeologische ‘hoogtepunten´!
Willeke, Marit en Theo van Berkel, Ellecom

Koningsparel in de Himalaya

Bhutan is een voor bijna iedereen onbekend land. Gelukkig niet meer voor mij. Het is een regelrechte aanrader! Met de Koning Aap reis vlieg je naar Guwahati (de hoofdstad van de Indiase deelstaat Assam). Per jeep rijd je dan in 3 uur naar de grens van Bhutan. Onze gids Karma stond daar (in traditionele kleding) op de groep te wachten. Na het passeren van een prachtige poort kom je in een heel ander land, van de hectiek van India naar de rust van Bhutan. Van Oost-Bhutan reden we dwars door de Himalaya naar het westen van het land. Een schitterde tocht langs schilderachtige dorpjes, vergezichten op besneeuwde bergtoppen en dwars door grote rododendronbossen. Halverwege kwamen we in het dorpje Ura. Bij een dzong (een typisch houten gebouw met zowel een kerkelijke als wereldlijke functie) werd een festival gehouden. Bijzonder kleurrijk waren de maskerdansen, waarbij monniken met dierenmaskers en in felgekleurde kleding urenlang rond wervelden.
Mariëtte Vijverberg, Rotterdam

Lotusbloemen op het Inlemeer

Na eerdere reizen kwam ik aan in Myanmar met het idee dat dit land niet zo heel veel zou verschillen van eerder bezochte landen in dezelfde regio. Maar wat had ik me hierin vergist! Na aankomst in Yangon dacht ik per vergissing in India te zijn beland. Ik zag Britse koloniale gebouwen, hindoetempels met beelden van Vishnoe en de typische rode 'betel nut' glimlach. Maar buiten Yangon kwam ik dan weer in het echte Zuidoost-Azië zoals het ook jaren geleden moet zijn geweest. Onvergetelijke beelden zijn die van de vele roze lotusbloemen op het Inlemeer, net dezelfde kleur als de gewaden van de nonnetjes die 's ochtends door de straten van Yangon wandelen, mannen die in een typische longyi, op blote voeten in een grote cirkel de Shwedagon pagode schoonvegen, de ontelbare gouden stoepa's, de leuke krulletjes van het Birmese schrift, de oude tempels in Bagan, de mooie kindjes met ‘thanaka’ op hun wangen gesmeerd...
Peter van Damme, Melle

Van de ene verbazing in de andere

Als journalist en televisiemaker heb ik de voorbije decennia meer dan 70 landen in alle werelddelen bezocht. De rondreis met Koning Aap door Ethiopië was voor mij een fascinerende ervaring. Vele clichés die in het Westen over dit Afrikaanse land bestaan, werden gaandeweg doorgeprikt. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Een overweldigende natuurpracht, steden waar elke steen geschiedenis ademt, eeuwenoude in rotsen uitgehouwen kerken, lekker eten, een rijke cultuur en een baaierd van volkeren met adembenemend mooie mensen…
Jan van den Berghe

Suriname wat ben je mooi!

Verrassend mooi, groen, puur en mooi meegenomen is dat je elkaar verstaat omdat er in Suriname ook Nederlands gesproken wordt. Brownsberg zit voor altijd in mijn hart, zo mooi met prachtige watervallen. Een fietstocht door de oude plantages voelt alsof je in een film beland bent. Heerlijk onderweg wat vers sap kopen, ik ben helemaal verslaafd geraakt aan markoesa- en zuurzaksap, zo lekker zoet. Het mooiste voor mij is Bakaa Boto. Liggend in een hangmat zie je het rivierleven aan je voorbij trekken. Onze gids Boykie is echt (en ik heb al veel gereisd!) de beste reisbegeleider die je je kunt wensen. Ik voelde me echt gast in zijn land. Hij weet alles en vooral tijdens wandelingen door de jungle kan hij je alles vertellen. Met open mond heb ik vaak staan luisteren. Suriname wat ben je mooi!
Annemie van Beugen-Peijnenborg, Den Bosch

‘Welcome to Iran!’
Op deze manier word je als toerist regelmatig begroet door de locals, in iedere stad van het land opnieuw. Iraniërs zijn niet zo gewend aan toeristen, ze zijn oprecht nieuwsgierig naar de reden van jouw komst naar hun land. Het contact met de bevolking is voor mij een van de vele verrassende hoogtepunten van Iran, naast de overnachting in de karavanserai Zein-od-Din. Hier proefde ik echt de sfeer van de Sprookjes van 1001 Nacht. ‘The place to be’ is voor mij Isfahan met zijn schitterende blauwe moskeeën en paleizen. Maar ook het Juwelenmuseum in Teheran is prachtig, hier wordt veel blingbling van diverse sjahs tentoongesteld.
Jerry Chandansingh, Rotterdam

De kleurrijkste gebieden van Azië
Mijn naam is Yoka Kock. Ik ben 36 en reizen is mijn grootste hobby. Mijn favoriete continent is Azië, vooral om zijn vriendelijke mensen en de combinatie van cultuur en natuur. Tot nu toe was Sapa, in Noord-Vietnam, een van de mooiste en kleurrijkste gebieden van Azië die ik gezien heb. Maar ook Laos en Cambodja zijn zeker een bezoek waard. Doordat er nog niet zo veel toeristen komen krijg je een goed beeld hoe de mensen hier echt leven. Echt een aanrader om deze regio met Koning Aap te ontdekken.
Yoka Kock, Schijndel


Een totaal andere levensstandaard
Nieuwsgierigheid is mijn grootste drijfveer om op reis te gaan. Ik vertrok vanuit de gedachte “het zal mij benieuwen”. Ethiopië is een geweldig mooi, fascinerend land. De natuur heeft veel te bieden. Het land kent een rijke christelijke historie. Het is mooi om te mogen zien en meemaken hoe de nog puur traditioneel levende Konso, Erbore, Omo en Mursi wonen, werken en plezier maken. Ethiopië, een aanrader, een land met een totaal andere levensstandaard dan de onze. Desondanks heeft Ethiopië mij geraakt.
Paul en José Meuwese, De Bilt


Oogverblindend mooi India

Ik ben een jongeman van 59, en met 56 landen op de teller, durf ik me stilaan een echte wereldreiziger te noemen... India, een land van zovele contrasten, biedt je alles wat je je er van kunt voorstellen: soms een onvoorstelbare drukte in het gewoel van zijn grote wereldsteden zoals Delhi, maar evengoed de ontwapenende vriendelijkheid van alle mensen! Eén van m’n dromen was steeds om ooit alle wereldwonderen te mogen bezoeken. En eindelijk, oog in oog staand met de Taj Mahal in Agra, echt wel één van de meest indrukwekkende van allemaal, kwam deze droom eindelijk ook effectief uit: oogverblindend mooi! Zo’n ervaring vergeet je gewoon nooit van je leven meer…

Nepal is dan weer een echte verademing en de rust die je hier in de Himalaya kan vinden staat in schril contrast met het hectische leven in ‘fascinating’ India… De 29-daagse reis door Noord-India en Nepal is dan ook voor iedereen een absolute aanrader!
Dirk Jacobs, Kontich


Ik had dit voor geen goud willen missen!
‘Minimaal twee meter afstand houden van de dieren’. Maar hoe doe je dat als zeeleeuwen onverstoord op de aanlegsteiger blijven liggen en blauwvoet Jan van Genten op het wandelpad broeden? Op de Galápagos Eilanden zijn de dieren zó ontspannen dat dit bijna onmogelijk is. Ook tijdens het snorkelen komen de zeeleeuwen, zeeschildpadden, tropische vissen en zelfs zeeleguanen gewoon vlak langs je zwemmen. Adembenemend! Voor mij was het de eerste reis waar ik een aantal dagen op een boot verbleef. Een prachtige hut, een gezellige lounge en een zeer gastvrije bemanning. Altijd een lach, een vriendelijk woord en prima verzorging. En bovenal heerlijk eten, wat zeker wel te merken was aan mijn broeken. Na een ook al bijzondere, kleurrijke, verrassende reis door Ecuador was dit echt het toefje slagroom op de taart.
Elja Kalisvaart, Nieuwleusen


China, moderniteit en oude tradities

Het eerste waar ik aan dacht toen ik ‘China’ hoorde was ‘druk, vol, vreemd’. Niets bleek minder waar. Shanghai, een stad met 16 miljoen mensen, maar met een zeer gezellig en authentiek oud centrum vlak naast het hypermoderne nieuwe deel. Verder in het land in, daar waar de Dong-bevolking woont, daar ligt voor mij het grote geheim. Fantastische mensen, heerlijk eten, prachtige authentieke houten bouwwerken en een mooie natuur. Ondanks de cultuur en taalverschillen kun je leuke gesprekken voeren met de mensen. Foto's van thuis en een camera doen wonderen. Het contrast tussen de 21ste eeuwse technologie en de levensstijl zoals men al vele honderden jaren volgt is soms enorm. Juist dat maakt deze bestemming met Koning Aap als China-specialist tot een onvergetelijke!
Jolanda Salemans, Voorburg

Oeganda, de ‘Parel van Afrika’
Doodstil staan we te staren naar elf gorilla’s, waaronder 1 silverback, 3 kleintjes en 1 baby’tje, dat waarschijnlijk nog maar pas geboren is. We houden onze adem in. Wat een belevenis. Hier hebben we echt naartoe geleefd. We moeten eigenlijk op 7 meter afstand blijven, maar ik schat dat we maar 3 meter van ze vandaan zijn. Er liggen grote hopen gorillastront, met de nodige stank en de nodige vliegen, maar dat wisten we van tevoren. We kunnen filmen, fotograferen (zonder flits) zoveel als we willen. We mogen hier een uur blijven en volgen ademloos de verrichtingen van onze ‘voorouders’. De kleintjes spelen met elkaar, kruipen bij de moeder, springen er weer af, de silverback verroert zich eerst niet, maar na een tijdje komt hij toch rechtop, wat een beest…
Just Worms, Nieuwleusen

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.