Ontmoet de koning van het dierenrijk in Zuid-Afrika

Muisstil turen we in de verte, waar een stevige neushoorn een groepje bomen passeert. Plotseling worden we opgeschrikt door het imposante gebrul van Koning Leeuw, die vlak naast ons blijkt te staan. Ook al hebben we al volop leeuwen, olifanten, giraffen en antilopen gezien tijdens onze reis, het blijft bijzonder om deze dieren van zo dichtbij te zien.

Wie de vele wilde dieren wil zien die Afrika rijk is, is in Zuid-Afrika aan het juiste adres. Het Hluhluwe reservaat, het Tsitsikamma Nationaal Park en natuurlijk het wereldberoemde Krugerpark: stuk voor stuk bieden ze je de kans om tijdens jouw rondreis wilde dieren te spotten en te genieten van de prachtige natuur.

Natuurparken

Als je van natuur houdt en wilde dieren wilt zien, zijn de nationale parken dus zeker een aanrader. Het Hluhluwe reservaat, het oudste natuurpark van Zuid-Afrika, is ooit gecreëerd om de zeldzame witte neushoorn voor uitsterven te behoeden. Er leven 1600 witte neushoorns in dit park, dus de kans is groot dat je er één tegenkomt! Het Tsitsikamma Nationaal Park ligt direct aan de kust en je kunt hier per boot op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen. Uiteraard mag een bezoek aan het beroemde Krugerpark, het eerste nationale park van Zuid-Afrika, niet ontbreken! Dit park kent zoveel variëteit dat het tot één van de beste natuurparken ter wereld behoort.

De Big Five

Wie naar Zuid-Afrika reist en de parken bezoekt, heeft het spotten van de Big Five vaak bovenaan zijn wensenlijstje staan. De buffel, leeuw, neushoorn, olifant en het luipaard poseren met een beetje geluk als heuse fotomodellen voor je camera! Uiteraard zul je nog veel meer dieren zien, waaronder krokodillen, apen, hyena’s, giraffen en zebra’s. Ga ook op zoek naar de Marine Big Five, bestaande uit de walvis, haai, dolfijn, pinguïn en pelsrob. De beste kans om de Marine Big Five te zien heb je in de omgeving van Hermanus, waar tussen juli en november veel walvissen komen om te kalveren.

Zuid-Afrika, voor ieder wat wils!
Het is natuurlijk mooi als je alle vijf de dieren van de Big Five kunt afstrepen, maar als je het luipaard mist is dat no big deal. Naast het prachtige wild kun je in Zuid-Afrika ook genieten van bijzondere natuurverschijnselen als Blyde River Canyon met zijn zandstenen kloven en Drakensberg waar grillig gevormde bergen, groene bloemenvelden en meters hoge watervallen het uitzicht zijn.

Ben jij een echt stadsmens? Ook dan ben je in Zuid-Afrika aan het juiste adres. Het levendige en dynamische Johannesburg met zijn hippe wijkjes als Maboneng en township Soweto! Maar ook in Kaapstad, gelegen tussen de oceaan en de bergen met een Nationaal Park als hart is een plek waar iedereen zich een paar dagen kan vermaken.

Wil jij met Koning Aap op zoek naar de Big Five in Zuid-Afrika? Bekijk dan ons aanbod Zuid-Afrika reizen:

  • Familiereis Zuid-Afrika en Swaziland – 16 dagen – vanaf €1.595
  • Rondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho – 23 dagen – vanaf €2.245
    Meer Zuid-Afrika reizen? Klik hier.

 

Neem ook eens kijkje op de website van het Zuid-Afrikaans verkeersbureau, hier vind je alle informatie die je moet weten over Zuid-Afrika. Ben je benieuwd naar de verhalen van anderen? Of wil je graag jouw verhalen delen? Neem dan een kijkje op Mijn Zuid-Afrika en download de App. Hier delen reizigers hun ervaringen, tips, verhalen en prachtige foto’s met jou!

 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.