Geld Oezbekistan

De munteenheid is de Oezbeekse Sum (UZS). Een Oezbeekse Sum = 100 tiyn. Er zijn briefjes van 5000, 1000, 500, 200, 100 en 50 sum. Kijk voor de actuele koers op www.wisselkoers.nl. Het hoogste Oezbeekse bankbiljet (5000 UZS) is ongeveer 1,7 euro waard. Bij banken en wisselkantoortjes in de grote hotels kun je US$ wisselen. Als je in het hoogseizoen meer dan $50 wilt wisselen, kan dat een probleem zijn. Voor 50 US$ krijg je een heel pak afgeragde biljetten waar meestal een elastiek omheen zit.

Pinnen in Oezbekistan

Hoewel prijzen officieel in Sum aangekondigd moeten worden, laat men toeristen het liefst in ‘harde valuta’ betalen, bij voorkeur Amerikaanse dollars. Voor euro’s krijg je een minder gunstigere koers en buiten Tashkent zijn ze moeilijker te wisselen. De mogelijkheden om te pinnen in Oezbekistan zijn beperkt. In Tashkent is er een aantal ATM's waarvan enkele in de grote hotels. Daar kun je geld opnemen met een creditcard. Buiten de hoofdstad  kunnen gebruikers van een Mastercard terecht bij de Asaka Bank (zie: www.mastercard.com/atmlocator) en Visacard-gebruikers bij de Nationale Bank van Oezbekistan (zie: www.visa.com/atmlocator).

Veilig pinnen in
Oezbekistan 
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Oezbekistan dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. NB Belgen kunnen hun bankpas in Oezbekistan standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Oezbekistan bij Europa.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.