Veiligheid Oekraine

Als je je gezond verstand gebruikt, hoef je je in Oekraïne niet onveilig te voelen. Je kunt er zeker overdag zonder probleem op straat wandelen. Maar zoals bijna overal ter wereld wordt ook Oekraïne geconfronteerd met zakkenrollers en tasjesdieven. Het is daarom verstandig om je belangrijke spullen goed weg te stoppen en niet met sieraden en dure horloges lopen te pronken. Geld en belangrijke papieren kun je bijvoorbeeld op je lichaam dragen, in zakjes aan de binnenkant van je kleding of in een geldbuidel. Verdeel geld en documenten liefst over verschillende plaatsen. Stop slechts een klein bedrag in je portemonnee zodat je niet al je geld kwijt bent als je zakken gerold worden. Draag foto- en filmapparatuur in een tas of rugzak. Maak kopieën van belangrijke reisdocumenten zoals het paspoort, visa, vliegtickets en verzekeringspapieren. Je kunt deze gegevens ook scannen en naar je eigen mailadres sturen zodat je er in elk willekeurig internetcafé over kunt beschikken.
Vooral op drukke plaatsen zoals markten, stations en bij het in en uitstappen van het openbaar vervoer dien je extra waakzaam te zijn. Ook wanneer je ’s avonds een restaurant, bar of hotel verlaat dien je alert te zijn. Informeer bij het hotel welke buurten je beter kunt vermijden.

Voor actuele informatie over de veiligheid in Oekraïne kun je je wenden tot het ministerie van Buitenlandse Zaken, algemene informatie: tel. 070-3486789; voor reisadviezen: tel. 070-34847600 of website: www.minbuza.nl onder ‘reizen en landen’. Op deze website kun je ook de informatiefolder downloaden Wijs op Reis. Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken www.diplomatie.be vind je nuttige reisadviezen.


 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.