Religie Oekraine

Ongeveer 84% van de bevolking in Rusland is christen. Naast aanhangers van de Oekraïens-orthodoxe Kerk (76% ) zijn er vooral in het westen volgelingen van de Oekraïens-katholieke Kerk (8%). Daarnaast zijn er kleine groepen joden (0,5%) en moslims (1,1%).  

Russisch-orthodoxe kerk in Rusland
De Oekraïens-orthodoxe Kerk is verdeeld over het Patriarchaat van Kiev (50 procent van de bevolking) en het Patriarchaat van Moskou (26%). Veel van de liturgie en riten van de Oekraïens-orthodoxe Kerk komt overeen met die van de andere orthodoxe kerken, zoals de Russisch- en Grieks-orthodoxe kerk. Orthodoxe kerken benadrukken de vergoddelijking van de wereld en de opstanding van Christus, terwijl katholieken en protestanten de nadruk leggen op verzoening van de schuld aan het kruis en de vergeving. 

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.