Geld Oekraine

De munteenheid in de Oekraïne is de hryvnia (HV) die weer onderverdeeld is in 100 kopiyok (enkelvoud kopiyaka). Er zijn munten van 1, 2, 5, 10, 25 en 50 kopiyok. Daarnaast zijn er briefjes van 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 hryvnia. Voor één euro ontvang je 6,1 hryvnia (november 2006). Kijk voor een actuele wisselkoers op: www.oanda.com/convert/cheatsheet

Contante dollars en euro’s kun je wisselen in de veel verspreide wisselkantoortjes 'obmin valjut'. Deze wisselkantoortjes zien er uit als kiosken, waar soms ook allerlei versnaperingen verkocht worden. Het is verboden om 'zwart' te wisselen op straat.
In de grotere steden vind je pinautomaten. Ook in openbare gebouwen en hotels staan vaak automaten. De meeste automaten keren uit in lokale valuta en soms ook in Amerikaanse dollars. Travellercheques kunnen bij de meeste banken geïnd worden, maar het is vaak een tijdrovend proces. In veel luxe hotels en restaurants kan met een creditcard worden betaald. Fraude met creditcards komt echter relatief vaak voor. Contant geld meebrengen en gebruik maken van de bankautomaten zijn de beste opties. Let erop dat de biljetten zoveel mogelijk schoon en ongekreukt zijn, slecht uitziende biljetten worden soms niet geaccepteerd. Banken zijn in de regel geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur en tussen 13.00 en 14.00 uur gesloten.
 
 

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.