Geld Oeganda

De munteenheid van Oeganda is de Oegandese shilling (Ush). Er zijn biljetten van 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 in omloop. Courante munten zijn die van 50, 100, 200, 500 en 1000 Ush. Voor een euro krijg je 4100 Ush (stand september 2015). Op www.oanda.com/currency/converter vind je de dagkoers van de shilling. Op veel plaatsen kun je euro’s of dollars wisselen voor shillings. Houd er rekening mee dat  alleen dollarbiljetten van na 2004 worden geaccepteerd. Voor kleinere coupures (biljetten van 10 of 20 euro/dollar) wordt vaak een minder gunstige koers geboden.  

Pinnen in Oeganda

Bij alle pinautomaten (ATM) kun je terecht met een Visa-card. Bij Stanbic en Standard Chartered Bank kun je terecht met Maestro/Cirrus bankpas. Bij een aantal pinautomaten wordt de keuze geboden tussen shillings of dollars.   

Gebruik bankpas in Oeganda

Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Oeganda dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.  

Gebruik creditcard in Oeganda

Het is handig om een creditkaart (Visa- en Mastercard) achter de hand te hebben. Bij een aantal grotere banken in Kampala (Stanbic, Barclay’s, Standard Chartered  en Crane Bank) kun je er geld mee ‘uit de muur’ halen. Houd er wel rekening mee dat daar extra kosten aan verbonden zijn. In de grote hotels in Kampala kun je met alle gangbare creditcards betalen. Prijzen zijn meestal in dollars. Op sommige plaatsen heb je de mogelijkheid in dollars of euro’s te betalen. Dat kan soms goed uitkomen, maar meestal is het aanzienlijk goedkoper gewoon met shillings te betalen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.