Veiligheid Noord-Korea

Het misdaadpeil is bijzonder laag. Pas wel op met wat je zegt. De geheime politie is gevoelig voor politiek-verkeerde uitspraken, waar niet direct de toerist, maar wel de gids hard op afgerekend kan worden. Het betreft met name uitspraken over Kim Il-sung, Kim Jong-Il, Kim Jong-un, het Noord-Koreaanse volk en de Noord-Koreaanse regering. Het is verboden om in je eentje op pad te gaan, tenzij de gids toestemming geeft.

Reisadvies voor Noord-Korea
Actuele informatie over de veiligheid in Noord-Korea vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Noord-Korea). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.