Reisdocumenten Noord-Korea

Reizigers die China en Noord-Korea willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na terugkomst, en een visum.

Voor de Noord Korea reis dien je in het bezit te zijn van een double entry visum voor China. 

Onderstaand tref je de stappen aan welke je dient te ondernemen bij het laten regelen van je visum door Koning Aap:
• Deelnemers aan onze reizen die kiezen voor een digitaal dossier dienen zelf de benodigde visumformulieren en –handleiding te downloaden van hun persoonlijke mijn.koningaap.nl reispagina. Deze vind je onder het kopje ‘Informatie over mijn reis’ bij visum on-line aanvraag/informatie.
• Deelnemers die kiezen voor een papieren dossier ontvangen deze formulieren bij hun bevestigingspakketVervolgens dien je ZELF de ingevulde visumformulieren, de pasfoto(s) en je paspoort volgens instructie (zie je mijn.koningaap.nl reispagina) aangetekend op te sturen naar Taurus (het visumburo). Zij dragen zorg voor de afhandeling van je visum. Je ontvangt je paspoort met visum dan voor vertrek per post terug.

De kosten voor het double entry China visum bedragen € 80,- per persoon. Het Noord-Koreaanse visum kost € 30 bij de ambassade van Noord-Korea in Beijing.

Wij regelen op voorhand de uitnodigingsbrief die noodzakelijk is om een visum te verkrijgen. Wij hebben hiervoor tijdig een kopie nodig van je paspoort. De reisbegeleider gaat met je paspoort en twee pasfoto's het visum ophalen bij de Noord-Koreaanse ambassade in Beijing. Het visum is een los velletje, er komt dus geen stempel in je paspoort. Deze € 30 brengen we je van te voren in rekening evenals de verschuldigde € 25 bemiddelingskosten. De deelnemers aan onze reizen ontvangen na inschrijving de benodigde visumformulieren en nadere informatie over de te volgen procedure. Mocht je in een later stadium toch besluiten het Chinese visum wel of juist niet via Koning Aap te laten regelen, dan brengen we € 12,50 wijzigingskosten in rekening.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.