Festivals Noord-korea

Nationale feestdagen in Noord-Korea zijn: 1 januari Nieuwjaarsdag; 2 januari Dag na Nieuwjaarsdag; 15 februari de verjaardag van Kim Jong-il; 15 april de verjaardag van Kim Il Sung; 25 april Dag van het Leger; 1 mei de Dag van de Arbeid; 27 juli Dag van de Overwinning; 15 augustus Bevrijdingsdag; 9 september, oprichting van de republiek Noord-Korea; 10 oktober, oprichting van de Koreaanse Arbeiders Partij; 27 december Dag van de Grondwet.

Nieuwjaar in Noord-Korea
Vanaf 28 januari 2017 vindt het Koreaans Nieuwjaar plaats dat in heel Korea gevierd wordt met veel familiefeestjes en mooie kleding. Officieel begint op 1 januari het nieuwe jaar, maar ondanks aandrang van de autoriteiten, vinden de Koreanen van Noord en Zuid het Nieuwe Maanjaar veel belangrijker.

Festivals in Noord-Korea
In april vind het Lente Vriendschap Kunst Festival plaats. Er treden diverse zang- en dansgroepen op. Het doel van het festival is te tonen dat de Noord-Koreanen van hun leider houden. De nadruk in de culturele expressie ligt in het promoten van de spirit van het volk. Het levert levendige voorstellingen op met veel volksdans en koorgezang. In de herfst is er het traditionele Chusok, het oogstfestival. Het is de tijd dat de familieleden die elders wonen naar het familiehuis terugkeren en naar de graven van de voorouders gaan. Anderen voor wie het moeilijker is naar de geboorteplaats terug te gaan houden picknicks in het park en nemen daarbij foto's - en soms de as - van overleden familieleden mee.

Voorstellingen voor toeristen
Voor toeristen zijn er theatervoorstellingen en circussen. Vraag aan de gids wat het aanbod is. Revolutionaire opera's - Chinese stijl met veel decors en dramatisch gespeeld - is bijvoorbeeld een interessante optie. Bij een voorstelling voor toeristen worden de teksten in het Engels op de wanden geprojecteerd.
Noord-Korea is natuurlijk beroemd om zijn 'massamanifestaties'. Het zijn performances waarin duizenden mensen strikt gechoreografeerde dansen uitvoeren, vooral traditionele dansen afgewisseld met gymnastische onderdelen, die afgesloten wordt met een ritmische totaaldans waarin de duizenden deelnemers exact dezelfde bewegingen uitvoeren. Zij zingen ondertussen over de loyaliteit aan hun leider, de Arbeiderspartij en het principe van de 'Juche', de zelfredzaamheid.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.