Festivals Noord-Korea

Nationale feestdagen in Noord-Korea zijn: 1 januari Nieuwjaarsdag; 2 januari Dag na Nieuwjaarsdag; 15 februari de verjaardag van Kim Jong-il; 15 april de verjaardag van Kim Il Sung; 25 april Dag van het Leger; 1 mei de Dag van de Arbeid; 27 juli Dag van de Overwinning; 15 augustus Bevrijdingsdag; 9 september, oprichting van de republiek Noord-Korea; 10 oktober, oprichting van de Koreaanse Arbeiders Partij; 27 december Dag van de Grondwet.

Nieuwjaar in Noord-Korea
Vanaf 16 februari 2018 vindt het Koreaans Nieuwjaar plaats dat in heel Korea gevierd wordt met veel familiefeestjes en mooie kleding. Officieel begint op 1 januari het nieuwe jaar, maar ondanks aandrang van de autoriteiten, vinden de Koreanen van zowel Noord als Zuid het Nieuwe Maanjaar veel belangrijker.

In het najaar de herfst is er het traditionele Chusok, het oogst en maanfestival (24-26 september 2018). Het is een belangrijk familiefeest waarbij familieleden die elders wonen naar het familiehuis terugkeren en naar de graven van de voorouders gaan. Anderen voor wie het moeilijker is naar de geboorteplaats terug te gaan houden picknicks in het park en nemen daarbij foto's - en soms de as - van overleden familieleden mee.

Festivals in Noord-Korea
In april vind het Lente Vriendschap Kunst Festival plaats. Er treden diverse zang- en dansgroepen op. Het doel van het festival is te tonen dat de Noord-Koreanen van hun leider houden. De nadruk in de culturele expressie ligt in het promoten van de spirit van het volk. Het levert levendige voorstellingen op met veel volksdans en koorgezang.

Voorstellingen voor toeristen
Voor toeristen zijn er theatervoorstellingen en circussen. Vraag aan de gids wat het aanbod is. Revolutionaire opera's - Chinese stijl met veel decors en dramatisch gespeeld - is bijvoorbeeld een interessante optie. Bij een voorstelling voor toeristen worden de teksten in het Engels op de wanden geprojecteerd.
Noord-Korea is natuurlijk beroemd om zijn 'massamanifestaties'. Het zijn performances waarin duizenden mensen strikt gechoreografeerde dansen uitvoeren, vooral traditionele dansen afgewisseld met gymnastische onderdelen, die afgesloten wordt met een ritmische totaaldans waarin de duizenden deelnemers exact dezelfde bewegingen uitvoeren. Zij zingen ondertussen over de loyaliteit aan hun leider, de Arbeiderspartij en het principe van de 'Juche', de zelfredzaamheid.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.