Eten en drinken Noord-Korea

Hét basisvoedsel is rijst. Een typisch Koreaanse gerecht is kimchi. Dit kan verschillende vormen hebben, maar de bekendste bestaat uit ingemaakte kool, gekruid met rode peper, knoflook en gember. Populair is bulgogi, ook bekend als Koreaanse barbecue. Het bestaat uit reepjes biefstuk gemarineerd in sesamolie, sojasaus, knoflook en gember. Het wordt gebraden op een houts- of gasvuurtje dat op tafel staat.

Restaurants in Noord-Korea
In Pyongyang zijn restaurants voor buitenlanders waaronder een aantal Japanse restaurants en een Kantonees restaurant in het Yanggakdo Hotel. Er wordt relatief veel vis geserveerd. Speciale wensen zoals vegetarisch eten dienen van te voren kenbaar gemaakt te worden. Buiten Pyongyang is de keus uit restaurants beperkter en het eten soberder.

Drinken in Noord-Korea
Qua drank is dé specialiteit de insam-ju, Koreaanse wodka met daarin ginsengwortel. Het lokale Taedonggang bier is goed en niet duur. Koreanen - althans mannen - drinken graag en soms veel. Drinken vindt plaats in de groep. Je schenkt niet zelf in, maar laat dit over aan de gastheer of je buurman. Daarbij houd je je glas met beide handen vast.