Communicatie Noord-Korea

De post werkt redelijk efficiënt maar vanwege het beperkt aantal vliegtuigen dat vertrekt uit Noord-Korea kan het een tijd duren voordat de post hier aankomt.

Mobiel bellen in Noord-Korea
Noord-Korea heeft een uitgebreid mobiel netwerk dat ruim 40 steden beslaat. Als buitenlandse bezoeker aan Noord-Korea hoef je sinds enkele jaren niet langer je mobiele telefoon bij de grens in te leveren. Met de aanschaf van een prepaid simkaart kun je zelfs naar het buitenland bellen. Binnenlands telefoneren is echter niet mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je gesprekken afgeluisterd kunnen worden. Ook moet je als gebruiker verplicht het identificatienummer van je telefoon laten registreren. Als je dat liever niet wil, kun je een telefoon met prepaid simkaart huren op het vliegveld van Pyongyang.

Internet in Noord-Korea
Voor buitenlanders is internet verboden en ook de meeste Noord-Koreanen hebben geen toegang tot internet. Het is alleen toegankelijk voor een beperkte groep onderzoekers en partijbonzen. De rest moet het doen met Kwangmyong, een nationaal intranet dat alleen gecensureerde informatie doorgeeft.