Bagage en kleding Noord-Korea

We adviseren je om de bagage tijdens je Noord-Korea reis mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) en het totale gewicht te beperken tot tien kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk.

Wat betreft je kleding raden we je aan om naar Noord-Korea praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo zijn korte broeken of rokken en hemdjes absoluut taboe en wordt deze kleding in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld. Daarnaast wordt er bij enkele gelegenheden (zoals bij het mausoleum bezoek) gevraagd om nette kleding. Dit houdt in bergschoenen hier niet geaccepteerd worden maar nette gymschoenen wel. Daarnaast is het voor de mannen voldoende om een net shirt en een stropdas te dragen.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: handdoek (voor de meer eenvoudige guesthouses buiten de grote steden), wandelschoenen, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes. Daarnaast is een zaklamp geen overbodige luxe.

Naast de gewone voorschriften is het nadrukkelijk verboden literatuur over Noord-Korea mee te nemen dat is gepubliceerd buiten de republiek Noord-Korea (ook een reisgids over Noord-Korea wordt niet toegestaan!). Mocht je toch literatuur meenemen, dan wordt dit bij de grens ingenomen en niet meer aan je geretourneerd.
Verder is het verboden om een radio of een verrekijker mee te nemen. De douane op de trein zal hierop streng controleren.
De douane op de trein zal ook de foto's gaan controleren die je gemaakt hebt. Het is daarom raadzaam een extra geheugenkaartje mee te nemen. Geheugenkaartjes met GPS zijn verboden, we adviseren daarom deze thuis te laten.