Geld Nepal

De munteenheid van Nepal is de rupee (NRs). Kijk voor de actuele koers op: www.oanda.com

Probeer altijd voldoende klein geld op zak te hebben. Zelfs het wisselen van briefjes van 100 roepie kan al moeilijkheden opleveren. Accepteer geen beschadigde biljetten. Biljetten die flink verfomfaaid of gescheurd zijn, raak je moeilijk kwijt. Zorg ervoor dat je tijdens een trektocht voldoende contant geld bij je hebt, want onderweg is er geen gelegenheid om buitenlandse valuta te wisselen.

ATM in Nepal
Je kunt in Kathmandu, Pokhara en grotere steden in de Terai vrij gemakkelijk geld pinnen. De pinautomaten worden aangeduid met ATM (All Time Money). Daarnaast is het handig om als reserve wat contante eurobiljetten achter de hand te houden.

Veilig pinnen in Nepal
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Nepal dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.