Bagage en kledij Nepal

We adviseren je om tijdens je Nepal rondreis je bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Het gebruik van een (harde) koffer raden we af op al onze reizen. Probeer het gewicht van je bagage te beperken tot ongeveer tien kilo per persoon.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleren mee te nemen naar Nepal, die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Mocht je ter plaatse soms twijfelen, aarzel dan niet de reisbegeleiding om advies te vragen. In heel Nepal wordt te schaarse kleding als aanstootgevend beschouwd. Van vrouwen wordt verwacht dat hun schouders en hun bovenbenen tot en met de knieën bedekt zijn. Maar ook van mannen vindt men het raar, wanneer zij zich op straat vertonen in een korte broek. Voor iedereen gelden er strengere kledingvoorschriften bij het bezoeken van heilige plaatsen en/of tempels in Nepal. Zo zul je over het algemeen je schoenen bij de ingang moeten achter laten.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: reisgids, makkelijke schoenen, badslippers, lakenzak, zaklamp, universele verloopstekker, wasmiddel, eventueel een klamboe (in Nepal zijn soms ook goede muggenwerende middelen te koop), touw (om je klamboe aan op te hangen en/of voor je was), zakmes ( niet in de handbagage!),  zwemkleding, toiletartikelen, wekker, schrijfgerei.

In de meeste hotels in Nepal kun je je kleren laten wassen. Houd er echter rekening mee dat dit meestal op een nogal hardhandige wijze gebeurt, dus geef niet je beste spullen af.

Voor de 16-daagse rondreis Nepal (reiscode INP/BIE) en de familiereis Nepal (reiscode FNP/KNP) is de slaapzak niet nodig.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.