Landschap Namibië

Dwars door Namibië loopt een plateau dat omringd wordt door de Kalahari woestijn en de Nabib woestijn in het oosten. De enorme zandheuvels van de Nabib worden gestopt door de Atlantische oceaan. Deze woestijn wordt gekenmerkt door zijn wandelende duinen die ervoor zorgen dat wegen soms compleet verdwijnen. Het noorden van Namibië is veel vochtiger. De woestijnen maken hier plaats voor savanne en bos. Namibië wordt begrensd door twee rivieren, de Kunene en de Oranje.

Flora en fauna in Namibië
Niet alleen in de reservaten, maar ook op de farms is nog veel van de oorspronkelijke planten- en dierenwereld over. Van de Big Five is de neushoorn is zeldzaam, maar het nationale park van Etosha vormt een van de laatste veilige havens voor dit dier. Olifanten tref je aan in Namibië nog volop aan.  Door de grote variatie in vegetatiezones zijn er veel vogelsoorten te bewonderen zoals de rode bisschop, baardvogels en de fraai gekleurde honingzuigertjes. Typisch voor het Namibische landschap zijn de karakteristieke baobabs en grillige acacia's. In de omgeving van de Victoria watervallen vind je tropisch regenwoud terwijl er in de Namib en Kalahari woestijn behalve de bizarre welwitschia alleen wat dor stuikgewas te vinden is.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.