Geld Myanmar

De nationale munteenheid in Myanmar is de kyat (MMK), onderverdeeld in 100 pyas. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 5000 en 10.000 kyat. Munten zijn waardeloos en worden niet meer gebruikt. Dat geldt ook voor biljetten van 1 t/m 20 kyat. Daarnaast wordt de Euro en  Amerikaanse dollar veelal als betalingsmiddel gebruikt. Het is verboden om kyats in of uit te voeren. Euro, Dollars en andere buitenlandse valuta mag je vrij invoeren. De koers van de kyat wisselt nogal. Kijk voor de actuele koers op www.oanda.com.

Geld wisselen in Myanmar
Op de luchthavens, in Yangon en de andere grote steden en toeristische plaatsen vind je banken en geldwisselkantoortjes waar je euro’s of Amerikaanse dollars kunt wisselen voor kyats, Creditcards zijn wel bruikbaar. Niet als betaalmiddel maar wel geld op te nemen. Over het algemeen kun je overal betalen in kyat. 

Belangrijk!
Je kunt overal de euro's wisselen.
Zorg er voor dat de eurobiljetten of dollars nieuw zijn (na 2004 voor de US$) en niet gevouwen. Biljetten die gescheurd, vies of gekreukt zijn worden sowieso niet geaccepteerd, ook niet bij grote banken.


ATM in Myanmar
In Yangon, Mandalay en Bagan kun je inmiddels geld pinnen met gewone bankpassen (zorg dat je pinpas omgezet is naar wereld dekking voordat je op reis gaat) Je kunt ook geld opnemen met Visa creditcard.

Maar houd er rekening mee dat de geldautomaten vaak defect kunnen zijn. Dus raadzaam voldoende contante Euro's of /en US dollars mee te nemen.  Voor uitgaven onderweg is het raadzaam om ook kleine coupures bij de hand te hebben. Op de internationale luchthaven in Yangon en Mandalay kun je kyats terug wisselen naar Euro’s en US dollars.

Veilig pinnen in Myanmar
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Myanmar dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.