Overige informatie Mongolië

Volwassen personen mogen belastingvrij 200 sigaretten, 50 sigaren of 250 gram tabak en 1 liter wodka, 2 liter wijn en 3 liter bier het land invoeren. Zie: www.iatatravelcentre.com.

Per trein naar Mongolië
Voor degenen die Mongolië per spoor binnenkomen is er vaak een wachttijd van enkele uren bij de grens. De meereizende Mongoolse handelaren worden nerveus, de douaniers zijn vaak nors en de ramen moeten gesloten blijven. Het oponthoud bij de grens kan daardoor enigszins benauwend zijn. Ga geen grapjes maken over de douaniers, dat wordt niet altijd gewaardeerd. Het is de normale gang van zaken dat paspoorten worden opgehaald en buiten de trein worden gestempeld.

Bij het verlaten van Rusland dien je het in- en uitreisformulier te kunnen overleggen. Dit vul je in bij binnenkomst en dien je dus goed te bewaren. Je doet er goed aan op beide formulieren zoveel mogelijk dezelfde gegevens in te vullen. Russische grenswachten willen nog wel eens problemen maken over geld.

Bij terugkomst in Nederland mag je tot € 430,- aan spullen belastingvrij invoeren. Download voor meer informatie de app ‘douane reizen’.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.