Landschap Mongolië

In het zuiden van Mongolië bevindt zich de uitgestrekte Gobiwoestijn die ongeveer een derde van Mongolië beslaat. De Mongolen onderscheiden ruim dertig verschillende gobi’s, afhankelijk van kleur, vegetatie en grondsoort. Het merendeel van de Gobi bestaat uit een rotsachtige grindondergrond waarop korte vegetatie groeit. Het oosten bestaat uit vlak steppeland. Hier bevindt zich het laagst gelegen punt van Mongolië, 560 meter boven zeeniveau.

Bergen in Mongolië
De gemiddelde hoogte van Mongolië is ruim 1500 meter. In het noorden en in het westen tegen de grens met Kazachstan bevinden zich de hoogste bergen. Het Tavan Bogd-gebergte heeft de hoogste piek (4374 meter) van het land en bevindt zich in het Atai-gebergte. Het Kahngai-gebergte strekt zicht uit over Centraal-Mongolië. Ten noorden hiervan ligt het Khuvsgul-gebergte. Hier bevindt zich ook het enorme Khuvsgul-meer, het tweede grootste zoetwatermeer van Centraal-Azië. Aan de grens met Siberië begint de taiga met uitgestrekte naaldbossen die traditioneel door rendierherders bewoond worden.
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.