Bagage en kledij Mongolië

We adviseren je dringend om de bagage mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) en het totale gewicht te beperken tot tien a vijftien kilo per persoon. Een compacte weekendtas van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Denkend aan de beperkte bagageruimte in de gebruikte vervoermiddelen, de vele ongeplaveide straten en het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels, is een (harde) koffer absoluut niet handig.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Zo worden korte broeken of rokken en hemdjes in boeddhistische tempels niet op prijs gesteld. Het kan in Mongolië vooral 's avonds en in hoger gelegen gebieden flink afkoelen. Zorg daarom dat je warme kleren bij je hebt. In september kan het 's nachts zelfs al vijf tot tien graden vriezen. In de hotels in Ulan Baatar is laundry service aanwezig.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: lakenzak, handdoek, goede wandelschoenen, regenjas,  zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Het is niet nodig om voor deze reis tenten of muskietennetten mee te nemen, tenzij anders vermeld in de vertrektijdenbrief.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.