Geld Mexico

De munteenheid van Mexico is de peso (MXN), onderverdeeld in 100 centavos. Bankbiljetten zijn er van 1000, 500, 200, 100, 50 en 20 peso. Munten zijn er van 10, 5, 2 en 1 peso evenals van 50, 20 en 10 centavos. Voor een euro ontvang je ongeveer 18,5 peso, voor een dollar 16,4 peso (november 2016). Kijk voor de dagkoers op www.wisselkoers.nl

ATM in Mexico
In Mexico zijn volop mogelijkheden om te pinnen met een bankpas met Cirrus of Maestro logo. Het is verstandig bij daglicht en gedurende de openingstijden van de bank te pinnen. Zorg dat je ook een bedrag aan contante Amerikaanse dollars of euro’s bij je hebt voor het geval een pinautomaat niet functioneert of leeg is. Met een creditcard kun je bij sommige banken geld opnemen en je kunt ermee betalen in vrijwel alle duurdere hotels, restaurants en winkels.

Veilig pinnen in Mexico
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Mexico dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.