Geld Madagascar

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary Malagasy (MGA). Voor één euro ontvang je ongeveer 3300 Ariary (september 2017). Kijk voor de dagkoers op de app 'XE Currency' of kijk op www.oanda.com/currency/converter Contante Amerikaanse dollars en euro’s kunnen gewisseld worden bij de banken, wisselkantoren, in hotels en op het vliegveld in Antananarivo. In grotere steden en op belangrijke toeristenbestemmingen kun je soms zelfs met contante euro's betalen.

Pinnen in Madagaskar
Pinnen is mogelijk bij banken in Antananarivo en de grotere steden, maar automaten zijn regelmatig buiten bedrijf. Visacard (zie: www.visa.com/atmlocator) wordt het meeste geaccepteerd, Mastercard ook maar in mindere mate, pinpassen met een Maestro logo (zie: www.mastercard.com/atmlocator) nog nauwelijks. American Express card wordt minder geaccepteerd. 

Gebruik bankpas in Madagaskar
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Madagaskar dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.