Bagage en kledij Madagascar

We adviseren je dringend om de bagage mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of een trolley met zachte buitenkant op je rondreis door Madagascar en het totale gewicht zoveel mogelijk te beperken. Een compacte weekendtas is ook mogelijk. Denkend aan de beperkte bagageruimte in de bussen, de terreinwagens, en boten, het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels, raden we een koffer sterk af voor al onze reizen. De binnenlandse vluchten worden uitgevoerd met kleine vliegtuigjes. Op deze vluchten kun je maximaal 20kg bagage meenemen. Houd er dus rekening mee dat je niet teveel bagage meeneemt op reis.

Behoorlijke kleding wordt tijdens je Madagascar rondreis op prijs gesteld wanneer je bij mensen uitgenodigd bent en in religieuze gebouwen. Anders kunnen korte broeken en T-shirts/topjes zonder problemen gedragen worden. Zomerkleding voor overdag, plus iets warms voor de avonden is voldoende. Voor de avond is een blouse met lange mouwen een goed wapen tegen muggenbeten. In de wintermaanden (dus onze zomermaanden) is het aan te raden een warme fleecetrui of een jas mee te nemen. Een regenjas heb je zeker nodig voor het regenwoud.

Verder zijn belangrijk: stevige wandel (berg) schoenen, badslippers, zonnebril, lakenzak, klamboe, zonnebrandmiddelen, een pet of hoed, toiletartikelen, een reisapotheek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes, aansteker, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, wekker (opwindbaar of op batterijen), schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, kopieën van je paspoort, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, agenda met belangrijke adressen, de boekingspapieren van deze reis. Eventueel kun je nog meenemen: woordenboekje Nederlands-Frans, verrekijker, landkaart, spelletjes. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen. Tijdens de Tsiribihinatocht kamperen we. Voor al het kampeermateriaal wordt gezorgd (tenten, kook en eetgerei,een slaapmatje). Een slaapzak is niet per se nodig. Maar wanneer je reist in de koude wintermaanden van mei t/m september raden we je aan om toch een slaapzak mee te nemen omdat het 's nachts behoorlijk af kan koelen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.