Maak kennis met Koning Aap’s adoptie-aapje Loem; Loem is een Delacour langur aapje dat samen met zijn ouders op een heuvel in het Primate Rescue center woont. Zijn woongebied bestaat uit een met bos bedekt gebied van twee hectare, omringd door een elektrisch hek ter bescherming van de apen. De apen krijgen het beste voedsel dat het PRC hen kan bieden. Op de heuvel kunnen de apen zelf hun favoriete bladeren uitkiezen.

Loem’s familie van Delacour Langur aapjes bewoont al meer dan 17 jaar dit semiwilde gebied. Door de tropische weersomstandigheden in Vietnam wil het nog wel eens voorkomen dat het elektrische hek roest en beschadigd raakt. Eind januari 2015 moest het hek hierdoor vervangen worden. Loem en zijn familie waren hierdoor tijdelijk in een kooi in het Center geplaatst. De familie had een paar dagen nodig om hier aan te wennen. Uiteindelijk lukte het de dierenverzorgers de familie weer tevreden te stellen door ze een gevarieerd aanbod van smakelijke bladeren aan te bieden.

Inmiddels is Loem samen met zijn familie teruggekeerd naar de heuvel waar zij eens woonden. Doordat Loem opgroeit in een semiwild gebied, krijgt hij natuurlijk voedsel en ervaart hij een natuurlijke manier van leven. Dat maakt Loem een ideale kandidaat voor een re-introductie in de wilde natuur. De PRC is vrijwel zeker van het feit dat Loem geen moeite zal hebben met het aanpassen aan het leven in het wild mocht de tijd komen.

Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.