Veiligheid Laos

Per jaar worden er nog altijd honderden mensen in Laos getroffen door onontploft oorlogsmateriaal zoals landmijnen en bombies. Voor toeristen levert de UXO weinig gevaar op, zolang zij niet buiten de betreden paden gaan. Vooral in het oosten van Laos zijn ze nog lang niet allemaal opgespoord. In Laos moet je zeker op drukke plaatsen oppassen voor zakkenrollers. Mocht je onverhoopt bestolen worden, zorg dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering.

Waarschuwing
Op reis in Laos word je onderweg mogelijk een pijpje opium aangeboden en dat lijkt onschuldig. Gebruik van drugs wordt echter sterk afgeraden omdat het gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Bovendien zijn de straffen op het bezit van drugs zeer hoog.

Reisadvies voor Laos
Actuele informatie over de veiligheid in Laos vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder ‘reisadviezen’ bij Laos). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken (http://diplomatie.belgium.be) vind je nuttige reistips.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.