Communicatie Laos

Bellen vanuit Laos
Laos heeft een mobiel netwerk. Er zijn verschillende providers actief en de tarieven voor internationaal bellen variëren per provider. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com  (klik op ‘buitenland’). Het landennummer voor Laos is +865, voor Nederland +31 en voor België +32.

Internet in Laos
Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke een prepaid simkaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van mobiel internet. Die kost slechts een paar euro voor 2 gigabyte. Ruim voldoende voor dagelijks internetgebruik, whatsapp en eventueel bellen via whatsapp. Met een internetkaart ben je niet afhankelijk van WiFi.  Te koop bij Lao Telecom en anders bij heel veel winkels. Vraag of de verkoper de simkaart wil installeren. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.
Zeker in Vientiane en Luang Prabang en op plekken waar veel toeristen komen zoals Vang Vieng, zijn internetcafés te vinden. De meeste hotels bieden WiFi aan, net als veel guesthouses en cafés in de steden. Houd er rekening mee dat de internetverbindingen heel traag zijn, vooral buiten de steden.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.