Communicatie Laos

Post van Laos naar de Benelux doet er minstens twee weken over.

Bellen vanuit Laos
In Laos kun je bellen vanuit een Telecom- of postkantoor. Echter: internationaal bellen op deze manier is duur en de verbinding is vaak slecht. Aan Laotiaanse telefoonkaarten heb je ook niet veel. De duurste internationale telefoonkaart is goed voor een gesprek van slechts een paar minuten. Voor internationale gesprekken gebruik je de standaard code: landcode, het netnummer (zonder de 0) en het telefoonnummer. Het landennummer voor Nederland is +31, voor België +32 en voor Laos +856.

Mobiel bellen vanuit Laos
In delen van Laos is een mobiel netwerk beschikbaar. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een telecombedrijf in Laos. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). Als je een simlock vrije mobiel hebt, kun je overwegen een prepaid simkaart aan te schaffen. De belangrijkste telecombedrijven in Laos zijn Lao Telecom, ETL, Beeline en Unitel. Beeline en ETL bieden een code voor voordelig internationaal bellen: Beeline (177) gevolgd door de landcode zonder +, het netnummer (zonder 0) en abonneenummer (zie ook www.beeline.la). Bij ETL is de sleutel 188. De tarieven van de verschillende telecombedrijven zijn niet concurrerend en bedragen voor een gesprek naar de Benelux ongeveer 20 cent per minuut.

Internet in Laos
In Vientiane, Luang Prabang en andere toeristische plaatsen zijn internetcafés. In de meeste hotels en guesthouses is WiFi. In Vientiane, Luang Prabang en Savannakhet vind je cafés met gratis WiFi. Zie: www.wificafespots.com of download de app ‘Free WiFi finder’.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.