Festivals Kazachstan

Kazachstan kent tal van nationale feest- en herdenkingsdagen om onafhankelijkheid, oorlogen en martelaars te herdenken. Belangrijkste feestdagen in Kazachstan zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari); Overwinningsdag (9 maart); Dag van de Hoofdstad (10 juni); de verjaardag van Astana als hoofdstad; Dag van de Grondwet (30 augustus); Dag van de republiek (25 oktober); Onafhankelijkheidsdag (16 december).
Nowruz (21 maart) is een wijdverspreid feest dat vooral in Iran, maar ook in Centraal-Azië gevierd wordt. Het is het feest van het begin van de lente (in Iran ook het begin van het nieuwe jaar). Een paar dagen voor Nowruz is het tijd voor khashar; ervoor zorgen dat alle woningen, steden en dorpen er netjes uit zien.

Islamitische feesten in Kazachstan

Daarnaast zijn er een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamtische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Tijdens de vastenmaand Ramadan (16 mei t/m 14 juni 2018; 5 mei t/m 4 juni 2019) blijft het openbaar leven functioneren en grote delen van de bevolking doen er niet aan mee. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan is het Suikerfeest: Aid el Seghir, ook wel genoemd Aid el Fitr. Een belangrijk islamitisch feest is Aid el Kabir, het Offerfeest. Iedere familie slacht op rituele wijze een schaap.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.